Trotjänaren fortsätter i H65 Höör

HANDBOLL Anna Johansson har varit med på H 65 Höörs långa resa till toppen. Och nu väljer trotjänaren att skriva på för ytterligare två år för klubben i sitt hjärta.

Hon är bara 21 år, men Anna Johansson har länge varit en nyckelkugge i H65:s lagbygge, som resulterat i SM-guld och framgångar ute i Europa.
Och nu väljer hon att fortsätta i moderklubben, i stället för att prova att utvecklas i ett annat lag.
– Det är klart att man tänker på hur det hade kunnat vara i en ny miljö, erkänner hon.

Samtidigt hittade hon så pass många plusvarianter med att stanna i H65 att beslutet till slut blev ganska enkelt att ta för henne.
– Det är så mycket som är bra i klubben och det är svårt att hitta någonting liknande, i Sverige åtminstone.
– I Höör får jag speltid, kvalitet på träningar och sportsliga utmaningar som känns perfekt som helhet, utvecklar Anna Johansson i ett pressmeddelande från klubben.

Hon har varit med om att vinna Challenge Cup med H65, och är sugen på att klubben ska ta nya kliv i Europa. Framöver siktar man på att prestera på den högsta nivån som finns internationellt sett.
– Europacupspelet är skitviktigt. Det är de roligaste matcherna under hela året. Där testar man på hur man klarar sig i helt andra miljöer. I H65 har vi dessutom ambitionen att få spela i Champions League.

Dessutom har Anna Johansson förstås starka känslomässiga band till sin moderklubb, där hon började spela redan som liten knatte i bollskolan.
–Något av det bästa som finns för mig är att spela matcher i just Höör. Det blir så personligt när man har familj, vänner, klasskamrater, gamla lärare och så vidare på läktaren. Att vinna hemmamatcher i Höör är verkligen någonting som betyder mycket för mig.
Anna Johansoson debuterade i elitserien (nuvarande SHE) redan som 16-åring, och med sin utpräglade vinnarinstinkt och starka karaktär blev hon utsedd till lagkapten i u-landslaget som vann EM-guld.
Sportsligt är hon bara i början av seniorkarriären.Och drömmarna är stora.
– Landslaget är alltid ens dröm. Men främst är det att få ett kvitto på att man kommit långt. Det är det som driver mig; att bli en av de bästa i den här sporten. Att gå till ett proffslag utomlands och få mycket speltid är en annan sak som skulle kunna bekräfta det.

Även vid sidan av handbollen smider hon planer i sin nya hemstad Lund.
– Helst vill jag kunna plugga framöver. Landskapsarkitekt är något jag provat att studera till ett tag, men det fungerade inte att kombinera med handbollen, säger hon.

Tränaren Ola Månsson är förtjust över att ha kvar trotjänaren i klubben.
– Anna Johansson är en del av den grund som gjort H65 till vad klubben är idag. Hon kommer från Höör och har gått hela vägen från flicklag till SM-guld.
– Hon bidrar med mycket energi och hon är nyttig som tvåvägsspelare, och har dessutom mycket utveckling kvar i sig. Anna symboliserar verkligen Höör.

×