Linus Persson (matchens lirare) och Anton Blickhammar var dominerande offensivt när HK Malmö besegrade Lugi för första gången den här säsongen. Foto: Artur G Bliding

Tredje gången gillt för Malmö mot Lugi

LUND Första matchen på länge med 60 minuters spel – då visade HK Malmös Linus Persson att formen är på gång. Med åtta mål låg han bakom att hans lag kunde besegra Lugi för första gången den här säsongen. Siffrorna skrevs till 23-24 efter en stark spurt av Lugi i slutminuterna.

– Jag är sliten och trött, men det känns bra och jag har inte ont i hälen, sa Linus Persson, som spelats sparsamt hittills, efter nyår, efter att ha dragits med en hälsporre.
HK Malmö har varit riktigt bra i sina Skånederbyn på sistone och besegrat såväl IFK Kristianstad (!) som Ystads IF och nu alltså Lugi.

Bäst i Skåne för närvarande?
– Nåja, vi leder ju inte tabellen. Men det här var verkligen jätteskönt, sa Linus Persson.
Hans tränare Stian Tönnesen var också belåten:
– Klart att det är extra skönt att vinna här i Lund. Första matchen mot dem den här säsongen skänkte vi bort, senast i Malmö var de bättre men i dag var vi det bättre laget trots att vi fick rött kort på Adam Lönn, tvingades köra hårt på Linus och gick lite på knäna mot slutet av matchen.
– Men det var viktigt att vinna den här matchen!

HK Malmö dominerade egentligen matchen under hela 60 minuter. Efter åtta minuter hade man redan en ledning med 6-2 och även om Lugi tajtade till det lite kändes gästernas ledning med 13-11 i halvtid ganska stabil.
I den andra halvleken gjorde Malmö ett nytt ryck en kvart in i halvleken, gick upp till 20-16 och det hämtade sig Lugi aldrig ifrån även om hemmalaget kom riktigt nära i slutminuterna.
– Vi var sega i benen efter bussresan till Skövde och många matcher på kort tid och det märktes, vi saknade den mentala styrkan att gräva djupt i energidepåerna i dag. Med tanke på det får man ju se det positivt att vi ändå var nära på slutet, resonerade Lugis tränare Tomas Axnér efter matchen.
– Dessutom hade nyckelspelare som Anders Hallberg och Hampus Jildenbäck en dålig dag, då är det ändå ganska bra att vi hänger med och gör match av det.
Men han var noga med att berömma motståndarlaget:
– Malmö vann välförtjänt, de var bättre över 60 minuter i dag.

Tomas Axnér passade på att skicka en känga till de ansvariga för planeringen av Handbollsligan:
– Som det är nu får vi inte tillräckliga förutsättningar för att förbereda oss för match och särskilt inte nu när vi ska ut och spela i Europa. Det måste kunna skapas bättre förutsättningar. Problemet är att vi börjar säsongen för sent, då blir det så här.
Bäst i Lugi var Alfred Jönsson – och i det dolda Adam Tumba som stal flera viktiga bollar.
I Malmö var Linus Persson och Anton Blickhammar dominerande offensivt.

×