Ny förmån för gymnasieelever

SVEDALA Alla gymnasieelever som går i skolor i andra kommuner kommer från och med höstterminen att kunna köpa ett Jojo skola pluskort. Många elever har efterfrågat den här möjligheten och det är tack vare ett initiativ från en elev som detta nu blir möjligt.

Med ett Jojo skola pluskorts går det att åka med Skånetrafiken även på kvällar och helger under terminerna. Många elever som får ett busskort av kommunen har haft det här önskemålet. Att köpa till ett pluskort kostar cirka 500-700 kronor för ett läsår, två terminer. Kostnaden står eleven själv för men det är kommunen som köper in korten. För den som åker mycket tåg och buss blir det betydligt billigare jämfört med om man skulle köpt resorna på ordinarie sätt.
Pluskorten gäller dygnet runt alla dagar, även på lov och helger. Men bara under själva läsåret och inte på sommaren.
– En gymnasieelev som går i Lund ringde till kommunens växel i höstas och frågade varför den här möjligheten inte fanns i Svedala när den finns i flera andra kommuner, berättar utbildningsnämndens ordförande Hans-Anders Järvestam (M). Växeln gav honom mitt nummer.

– När jag satt mig in i frågan tyckte jag att det här lät som en bra idé. Nu har nämnden bestämt att även Svedalas gymnasieelever ska ha möjlighet att utnyttja den här förmånen. Jag tycker att det här är ett bra exempel på att det kan löna sig att tycka till om saker och komma med förslag.
Från höstterminen 2018 erbjuds Jojo plus för de gymnasieelever som går på skolor i andra kommuner. I nuläget rör det sig om cirka 700 personer.

Dagens fråga

Tror du Sverige får en ny regering före årsskiftet?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×