M lyft frågan om att sälja ut allmännyttan

Skurup M och C har föreslagit att Skurupshem ska sälja ut lägenheter i samband med att nya bostäder byggs.
– Jag säger inte att jag tycker att vi ska sälja ut, jag säger att vi ska titta på det, säger Nicklas Olsson (M).

I Skurupshems protokoll står att läsa: ”Nicklas Ohlsson och Ann Helen Nilsson framför att en försäljning av delar av fastighetsbeståndet skall göras för att finansiera nybyggnation istället för att öka belåningen när det blir aktuellt”.
Vid närmare samtal med moderaternas representant påpekar han att det är långt från ett beslut men att det är något han tycker bostadsbolaget ska ”titta på”.
– Det är ett gammalt bestånd i Skurups kommun. Det krävs rätt mycket pengar för att rusta upp. Upprustningen har inte hängt med i den takt som hade behövts, tycker Nicklas Ohlsson (M).

Ordförande i styrelsen, Roland Hansson (S), är tydlig i sitt ställningstagande:
– Det är det absolut sista alternativet, att vi skulle sälja ut något. Det är inget vi jobbar på, säger Hansson (S) och fortsätter:
– Det finns en anledning till att folk väljer en hyresrätt och det är att det är just en hyresrätt de vill ha.
Björn Ljungdahl (S), som också sitter i styrelsen, betonar att det är helt fel spår enligt hans mening:
– Det är beklämmande. Då känner man inte till bolagets uppdrag och det är att tillhandahålla bostäder. Det är vad som står i uppdraget för allmännyttan, säger Ljungdahl.
– Jag tycker inte att styrelsemedlemmarna ska ta med sig partipolitik in i styrelsen för bostadsbolaget, fortsätter han.

Skurupshem har nyligen byggt kvarteret Tallen utan att sälja ut lägenheter och i mars månad startar nästa byggprojekt om 14 lägenheter.
Inte heller då behöver bostadsbolaget sälja för att finansiera byggnationen.
Skånskan har sökt Ann Helen Nilsson (C) för en kommentar samt Svergiedemokraternas styrelserepresentant – utan resultat.

Dagens fråga

Brukar du äta falafel?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×