Malin Dahlgren.

Hon ska leda det nya gymnasiet

lund Malin Dahlgren får uppdraget att leda Lunds nya gymnasieskola, Hedda Anderssongymnasiet. Hon har erfarenhet som skolledare från Polhemskolan.

– Jag är så glad! Uppdraget är det bästa jag kan tänka mig. Att få starta en skola med den kompetens och den satsning som Lunds kommun erbjuder är fantastiskt, säger hon i ett pressmeddelande från Lunds kommun.
Malin Dahlgren har redan provat på jobbet. Hon har sedan en tid varit till förordnad rektor för Hedda Anderssongymnasiet och har fått börja med att rekrytera lärare och övrig personal.
– Jag brinner för Hedda Anderssongymnasiet och ska göra mitt yttersta för att skolan ska bli precis det som behövs här i Lund, fortsätter hon.
Staffan Norrestam, utbildningsdirektör, uppger att kommunen har sökt efter en person som är en skicklig pedagog, som har ett strategiskt tänkande som rektor och samtidigt besitter ett involverande ledarskap.
– Jag är övertygad om att Malin Dahlgren kommer att kunna sätta Hedda Anderssonngymnasiets frågor på agendan och vara i drivande i arbetet när det gäller planering och drift av en ny gymnasieskola.
Mia Dahlgren börjar officiellt sin tjänst den 1 mars.
Hedda Anderssongymnasiet ska tillfälligt vara inrymd i gamla Svaneskolans lokaler. På fastigheten ska emellertid nya byggnader avpassade för gymnasiet byggas. Svaneskolans högstadieelever flyttas till Parkskolan.
Gymnasiet är döpt efter Hedda Andersson (1861-1950, som var den första kvinna i Skåne att avlägga studentexamen. Hon blev sedan Sveriges andra kvinnliga läkare.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Brukar du äta falafel?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×