Belle Godiva äntligen segermogen

Trav Bara fem lopp på Jägersro, där två av vinnarna på V4-spelet tidigare var segerlösa i sina karriärer.
De såg till att utdelningen sköt i höjden. Hela 22 026 kronor för fyra rätt var bra betalt.

Travhästar som byter träningsmiljö ska alltid passas noga. Joakim Lövgren fick för en månad sedan in den fyraåriga märren Belle Godiva från Conrad Lugauers stall i Blentarp.
I debuten för sin nya tränare blev hon för ivrig och galopperade bort sig. Men på lunchtravet var Belle Godiva äntligen segermogen i karriärens tolfte lopp.

Ett par konkurrenter duellerade i överljudstempo i täten inledningsvis. När Lövgren styrde på in i den sista kurvan så lämnade hästen bara det övriga fältet.
En överlägsen tolvoddsare lurade spelarkåren.
– Det passar henne att gå bakifrån, då håller hon sig lugnare. Det här är en fin häst, och hon var inte heller tom i mål. En strong insats, säger Joakim Lövgren, som verkar se en ljus framtid för Belle Godiva.

Stortränaren från Skurup har kvalat in hela fyra hästar till Solvallas V75-finaler på lördag. Stallet går på högvarv även om det är mitt i vintern, och Lövgren bjuder på ett vinnartips.
– Jairo har den bästa vinstchansen av mina uppsittningar på lördag. Han har hållit sin form länge.

Inte heller Lutfi Kolgjinis märr Kerstin Of Africa hade fått besöka vinnarcirkeln tidigare. Men för gästkusken Jörgen Sjunnesson ledde hästen varje meter av sitt lopp.
En annan mindre betrodd spetsvinnare var Lars I Nilsson-tränade Romantic Face, som höll undan med ett nödrop för Aslan D.K. och Johnny Takter.
– Jag fick information från stallet om att hästen var startsnabb, och det vill man utnyttja, förklarar catch- drivern Stefan Söderkvist.
Ytterligare en gästkusk vann på V4-spelet. Vanligtvis säkre Thomas Uhrberg fick chansen att köra Run Caesar Run för första gången av Vombtränaren Ola ”Muggen” Samuelsson.

Den rutinerade Munka Ljungby-profilen stod för en iskall styrning. Efter ett lopp i rygg på favoriten Dynamite Light och Christoffer Eriksson uppenbarade sig luckan över upploppet.
Segern blev knapp men ändå säker.
– Jag körde Dynamite Light åt ”Ludde” senast och visste att det var en bra rygg. Sedan hade vi marginalerna med oss, myser Uhrberg.
Ett pampigt intryck utanför streckspelet gav Conrad Lugauers debutant Spartak Face. ”Conni” inledde på säkerhet i tredjespår med Viking Kronos-sonen, sedan körde han fram och hästen stegade säkert ifrån.
Den här fyraåringen är mogen för stora uppgifter. Det handlar om en utpräglad tävlingshäst med rätt temperament.
– Jag kände mig trygg, det handlade mest om att inte köra galopp, säger Lugauer om säkerhetsmarginalerna som han kunde kosta på sig.
Nu väntar en spännande tisdag på Jägersro.
Då sjösätter Malmöbanan sitt nya upplägg, V64 plus, som man hoppas ska bli vägvinnande.

×