Hörby-Höör Tennisklubb stänger glasskioskerna på Nya Torg, Frostavallen och i Tjörnarp. – Det är en förlustaffär och vi kan inte fortsätta använda medlemmarnas pengar såhär, säger klubbchef Fredrik Tuvesson. Arkivbild
Hösten 2016 fick tennisklubben en straffavgift för att man börjat bygga glasskiosken i Tjörnarp innan bygglovet var beviljat.

Tennisklubb stänger sina glasskiosker

Höör Inbrott, avgifter och dåliga somrar har tagit knäcken på Hörby-Höör Tennisklubbs kioskverksamhet.
– Det är en förlustaffär och vi kan inte fortsätta att använda medlemmarnas pengar till det här, säger klubbchef Fredrik Tuvesson om beslutet att lägga ner kioskerna på Nya Torg, Frostavallen och i Tjörnarp. Samtidigt försvinner också loppislördagarna i Höör.

Tanken från början var att tennisföreningens engagemang i de olika kioskverksamheterna skulle fylla på klubbkassan. Men det har blivit tvärtom. Efter tre dåliga somrar väljer Hörby-Höör Tennisklubb nu att lämna glasskioskerna både på Nya Torg, vid Frostavallen/Vaxsjön och i Tjörnarp.
– För fyra år sedan hade vi en kanonsommar och fick ihop bra med pengar till klubben, men sedan dess har det varit värre. När det är mulet, 18 grader i luften och 15 grader i vattnet så tjänar man inga pengar på en glasskiosk, konstaterar Fredrik Tuvesson, klubbchef i Hörby-Höör Tennisklubb.

Det är så klart inte bara vädret som har ställt till det. Även höga kostnader för el, miljöinspektioner och personal har ätit upp vinsten – och allra störst är problemet med det ökande antalet inbrott.
– Det här är ett beslut som har grott under en längre tid. Först var tanken att bara stänga i Frostavallen och Tjörnarp men sedan bestämde vi oss för att lägga ner på torget också eftersom alla tre kostar mer än vi tjänar, säger Fredrik Tuvesson.
Det som ändå har räddat klubben från att gå minus är jordgubbskiosken. Den har genererat intäkter som till största delen jämnat ut förlusten från de andra kioskerna.
– Men det är inte okej att ha det så i längden. Det vi tjänar på jordgubbsförsäljningen borde ju få komma klubben tillgodo istället för att täcka kostnaderna i de andra kioskerna.

I samband med beslutet att lägga ner kioskverksamheten har tennisklubben också bestämt sig för att sluta stå värd för loppislördagarna på torget i Höör. I helgen arrangerades den sista loppisen under tennisklubbens flagg.
– Som kommuninvånare ser jag gärna att någon annan tar över både loppisen och kioskerna, för det är verksamhet som jag tycker är väldigt trevlig att ha. Men det är inte någonting som vi kan fortsätta att använda våra medlemmars pengar till, säger Tuvesson.

Fredrik Tuvesson menar att klubben nu ska koncentrera sig på sin kärnverksamhet – tennis – och konstaterar nöjd att den verksamheten vuxit sig stor under de senaste åren.
Helt avskräckta från sidoverksamheter är man dock inte. Klubben hoppas till exempel fortfarande på bygglov och tillstånd för en glasskiosk på badplatsen i Sätofta.
Dessutom blir jordgubbskiosken kvar.
– De här två tror vi mer på – och det vore trots allt roligt att kunna fortsätta erbjuda feriejobb till kommunens ungdomar. Vi har haft runt 50 ungdomar hos oss varje år och det har varit fantastiskt att arbeta med dem. Men, som sagt, för att vi ska kunna fortsätta så måste vi välja de verksamheter som gynnar klubben.

Dagens fråga

Brukar du äta falafel?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×