Staffanstorps kommunalråd Christian Sonesson (M).

Sonesson ger svar om nyanlända i Sjöbo

staffanstorp/Sjöbo Staffanstorp meddelade inte Sjöbo kommun när man placerade nyanlända på en camping där. Kommunalrådet Christian Sonesson (M) ser nu ett behov av att Staffanstorps kommun förbättrar sin kommunikation.

– Det stämmer att det har inte getts någon kommunikation och det tycker jag att man bör bli bättre på givetvis. Sen har kommuner väldigt sällan informerat andra kommuner när man gjort sådana här placeringar historiskt sett, säger Christian Sonesson (M), kommunalråd i Staffanstorps kommun.

Hans partikollega i Sjöbo, kommunalrådet Magnus Weberg (M), uttryckte i lördagens Skånska Dagbladet kritik mot att andra kommuner placerat sina anvisade nyanlända på Orebackens camping i Sjöbo och att det försvårar kommunens integrationsarbete. Sonesson har förståelse för kritiken.

– Nu kan inte varje kommun som placerar nyanlända veta om andra kommuner också gör det, men jag förstår om Sjöbo vill ha den typen av information. Vi kommer naturligtvis att titta över och försöka att informera kommuner när vi placerar.
Han betonar att Staffanstorps kommun tar kostnaden för de nyanlända.
– Vi tar ansvar enligt socialtjänstlagen. Såväl för skola som för boende så Sjöbo kommun drabbas inte i det avseendet.
– Och kan vi inte hitta en placering i vår kommun får vi titta i närområdet, var det finns vandrarhem eller stugbyar. Det finns fler av den typen av anläggningar i andra kommuner än i Staffanstorp, säger Christian Sonesson.

Läs mer:

Dagens fråga

Brukar du äta falafel?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×