Lisa Nordén gjorde sitt tredje OS i Rio de Janeiro 2016. Foto: Tobias Röstlund/TT/arkiv

Nordén satsar mot OS i Tokyo

TRIATHLON Skånska OS-silvermedaljören i triathlon, Lisa Nordén, siktar högt igen och Tokyo 2020 finns inom räckhåll.
I sådana fall blir det hennes fjärde OS.
– Riktigt roligt.

Sedan OS-framgångarna, segern i Radiosportens stora omröstning Jerringpriset och Svenska Dagbladets bragdguld har Nordén haft några skadedrabbade säsonger.
Nu är hon dock snart tillbaka efter en fotoperation.
– Allt ser bra ut i hälen och för första gången på länge känner jag ingen smärta. Fokus är på att försvara mitt guld i tempo-SM i cykel från i fjor, EM för halv-ironman i Danmark och därefter att ta mig till VM i höst, säger 33-åringen i ett pressmeddelande.

Järfällabon Lisa Nordén, som haft adress i Stanstorp utanför Höör, är en del av nya Team HiQ där även cyklisterna Calle Friberg och Henrik Sparr ingår.
Samarbetet löper över två år och minst så länge tänker hon fortsätta sin satsning på högsta nivå.
Således är inte heller OS i Tokyo 2020 ett orealistiskt mål.
– Jag vill känna att motståndarna på startlinjen ska tänka ”Åh, Lisa är här. Det här blir jobbigt”. Ska bli en riktigt rolig säsong, nu när kroppen redan känns bättre än på många år. Jag är tacksam att jag får den här möjligheten, konstaterar Nordén.

Parallellt med Lisa Nordéns hårdsatsning kommer teamets mountainbikecyklister Calle Friberg och Henrik Sparr, båda flerfaldiga svenska mästare, sikta på en topplacering i Cape Epic.
En tävling som kallas för mountainbikens ”Tour de France” med nästan 70 mil av cykling och 13.530 meters klättring över åtta dagar i Sydafrika.
Nationellt kommer fokus vara på topplaceringar på Cykelvasan, Lidingöloppet mountainbike samt SM i cross country & långlopp.

×