Sofia Hvenfelt i full aktion, Foto: Martin Trobäck/Kantbilder.se

H65 Höör förlänger med sin lagkapten

HANDBOLL Lagkaptenen Sofia Hvenfelt stannar i ytterligare två säsonger i mästarklubben H65 Höör.

Mittsexan och mittförsvararen handplockades av H65-tränaren Ola Månsson från Önnered inför den förra säsongen. Hvenfelt har snabbt blivit en nyckelkugge för lagets framgångar både i SHE och ute i Europaspelet.
– Sofia betyder mycket för laget både på och utanför banan. Hon är en ledare och en krigare som är förbaskat skönt att ha i laget, säger Ola Månsson i ett pressmeddelande.
21-åriga Sofie Hvenfelt kombinerar sin handboll med akademiska studier.
– Jag har precis påbörjat juristutbildningen och ser fram emot några hektiska år där jag ska försöka kombinera studierna med handbollen på bästa sätt, säger hon.

Sofia Hvenfelt fick verkligen rena rivstarten i sin nya klubb. Det blev final i Challenge Cup och SM-guld efter en övertygande finalseger mot förra dominanten IK Sävehof.
Och just nu tronar H65 Höör i topp på SHE med 15 segrar på 16 matcher.
– Min egen målsättning med handbollen på lite längre sikt är att jag någon dag ska få äran att dra på mig en landslagströja och representera Sverige.
– På lite kortare sikt så vill jag vinna matcher, både stora och små. Det finns få saker som gör mig så arg och irriterad som att förlora, så det vill jag helst göra så lite som möjligt.

Tränaren Ola Månsson är synnerligen nöjd med att få fortsätta arbeta ihop med sin lagkapten i minst två säsonger till.
– Sofia är väldigt seriös med sin handboll och har tagit flera steg i sin utveckling sedan hon kom hit. Hon driver på sina spelare i både mot- och medgång och för mig som tränare är det betydelsefullt att ha en så stark ledartyp i truppen säger Ola Månsson.

×