Fogden tog 19 000 från bilisten

ESLÖV En 22-åring från Höör fick under natten mot tisdagen 19 000 kronor beslagtagna av kronofogden när en polispatrull hittade kontanterna i hans bil.

Det var strax efter midnatt som mannens fordon stoppades för kontroll på Västerlånggatan i centrala Eslöv.
Poliserna fann att 22-åringen inte hade något körkort och tyckte dessutom att han verkade påverkad av vad man misstänker är narkotika.
Poliserna tog med honom för kroppsbesiktning och gjorde också en husrannsakan i hans bil.
I bilen hittades även en skottsäker väst samt cirka 19 000 kronor i kontanter.
Poliserna fattade misstankar om att pengarna kunde komma från kriminell verksamhet och ringde kronofogdens jour som beslutade att pengarna skulle tas i beslag.
Kronofogden har sedan åtta år jour på riksnivå dygnet runt. Polisen kan ringa dit för att få klartecken att konfiskera pengar och värdeföremål som man hittar och som kan antas härröra från brottslig verksamhet. Under 2017 beslagtogs 80 miljoner kronor i form av pengar eller andra värdeföremål på detta sätt.
Kronofogden samarbetar inte bara med polisen utan även med Tullverket och Försäkringskassan och agerar när kriminella har skulder till företag, staten eller andra aktörer.
De utmäter pengar eller värdeföremål som hittas hos skuldsatta som kan misstänkas hålla på med till exempel penningtvätt eller narkotikahandel. De summor som utmäts går till att betala skadestånd till brottsoffer, bland annat.
Den 22-årige mannen är känd av polisen sedan tidigare. Han misstänks för grov olovlig körning, narkotikabrott genom eget bruk och grovt rattfylleri

Dagens fråga

Borde damfotbollen få mer fokus och resurser?

  • Ja (68%, 105 Röster)
  • Nej (32%, 49 Röster)

Antal röster: 154

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×