Politikerna i tekniska nämnden prioriterar lekplatser i årets budget. Foto: Stefan Persson

2,4 miljoner kronor satsas på nya gungor

Kävlinge Flera av lekplatserna i Kävlinge är slitna, enligt tjänstemän på tekniska förvaltningen.
Nu lyssnar politikerna på dem och lägger 2,4 miljoner kronor av nämndens totala budget för gator, parker och lekplatser på 9 miljoner på en upprustning.

– Jag tycker själv att det är mycket pengar. Men jag litar på tjänstemännen. Jag är inte själv kompetent att åka ut och göra en bedömning, säger Johan Ericsson (M), ordförande i tekniska nämnden.
En betydande del av de 2,4 miljoner som fördelats till upprustning av lekplatser ska gå till att ersätta gungor i Kävlinge tätort.
– Det är en rätt rejäl satsning, säger Johan Ericsson.

De övriga 6,6 miljonerna som nämnden fått sig tilldelade fördelades på fyra olika poster. 1,2 miljoner läggs på att rusta upp gårdsgator på Bärnstensvägen och Topasvägen i Löddeköpinge.
– Vi har betat av ett par gator i området varje år, men arbetet kom i gång ganska sent. De är illa åtgångna, så jag tror att de som bor där blir väldigt glada, säger Johan Ericsson.

Den största summan, 3,2 miljoner kronor, läggs på att reparera gator och broar. Enligt Johan Ericsson är det en summa som varierar årligen beroende på tillgången på pengar.
– Det här den typen av åtgärder där vi skulle kunna lägga hur mycket som helst. Men det är det nog ingen som vill att vi gör.
1,2 miljoner läggs på gatubelysning, bland annat på Mårtensgatan.

Slutligen läggs en miljon jämnt på trygghetsskapande åtgärder på platser som upplevs otrygga.
– Det handlar om att röja upp buskage och ljussätta på skumma platser så folk vågar gå hem, säger Johan Ericsson.

Dagens fråga

Har du tagit årets sista dopp i havet?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×