SSL-fest väntar i Halörhallen

INNEBANDY Nu på söndag, 11 februari, väntar SSL-fest i Halörhallen.
Höllvikens IBF och Malmö FBC gör nämligen gemensam sak när topplagen Storvreta (herr) och Täby (dam) gästar Skåne.

Dagen kommer att slå sig in i den skånska innebandyhistorien då det aldrig tidigare spelats två matcher på högsta nivå efter varandra i samma hall.
Malmö FBC:s klubbchef Mikael Jeppsson ser fram emot arrangemanget.
– Redan förra säsongen arrangerade vi en hemmamatch utanför Malmö och som enda SSL-klubb på damsidan i Skåne är det en viktig uppgift att sprida daminnebandy på högsta nivå så mycket vi kan i distriktet, konstaterar han i ett pressmeddelande.

– Att göra så här är ett sätt. Sedan gillar vi att samverka med andra klubbar.
Och att det blev matchen mot Täby har även sin naturliga förklaring.
– Vi saknar nämligen egen spelplats då Baltiska hallen är upptagen av ett annat arrangemang. Sedan passade det extra bra att Höllviken möter topplaget Storvreta, så det kommer bli en kanondag.

Höllvikens kanslichef Fredrik Sjöstedt är inne på samma linje.
– När diskussionen kom på tal var det inte mycket att tveka på. Vi har målmedvetet jobbat hårt med vår flicklagsverksamhet och att då få möjligheten att visa upp det bästa på damsidan här hemma är ju perfekt.
Redan nu finns det planer på fler gemensamma arrangemang i framtiden och även Skånes tredje SSL-förening, FC Helsingborg, är involverad i den processen.
– Det hade varit häftigt att skapa en skånsk innebandyfest med matcher, kringarrangemang och bankett på kvällen, avrundar Mikael Jeppsson i Malmö FBC.

×