Rögles Gustav Olhaver mot Malmö Redhawks Daniel Zaar under måndagens ishockeymatch i SHL mellan IF Malmö Redhawks och Rögle BK i Malmö arena. Foto: Björn Lindgren/TT
Rögles Ted Brithén jublar med Ludvig Rensfeldt efter 1-4 målet under måndagens ishockeymatch i SHL mellan IF Malmö Redhawks och Rögle BK i Malmö Arena. Foto: Björn Lindgren/TT

Rögle körde över Redhawks i Skånederbyt

Ishockey Ett mycket blekt Malmö Redhawks förlorade Skånederbyt mot Rögle med klara 1-5 inför storpublik i Malmö arena, 9 603 sålda biljetter.

Mannen bakom gästernas seger? Förre Panternstjärnan Olle Liss!

Liss, som lämnade Pantern för Rögle härom veckan firade stora triumfer på isen, låg bakom Lucas Elvenes 0-1 alldeles i slutet av ett numerärt överläge för Rögle efter tio minuters spel av den första perioden. Sedan vallade han själv in 0-2 via ryggen på Redhawksmålvakten Jonas Gunnarsson (Oscar Alsenfeldt sjuk). Viktiga psykologiska mål för det formstarka bottenlaget.

Rögle vann dessutom skotten med 8-5 i den första akten av dramat.

– Det här var inte alls vad vi tänkt oss. Vi ger dem för mycket energi och gör det för lätt för dem där ute. Vi måste göra vårt jobb bättre. Men nu stryker vi ett streck över detta och går ut och vänder i nästa period, sa Redhawks Nichlas Hardt i periodpausen.

Den andra perioden blev emellertid inte särskilt mycket bättre för hemmalaget, åtminstone inte spelmässigt.

Efter åtta minuters spel fick rödhökarna chansen i power-play men presterade det kanske sämsta numerära överläget för säsongen och publiken hade just börjat bua ut sitt eget lag när Max Görtz, åter efter en tids frånvaro, lyckades styra in 1-2.

Det gav Redhawks lite andrum, men även fortsättningsvis Rögle det klart bättre laget under perioden och puckarna haglade runt och mot en heroiskt kämpande Jonas Gunnarsson som fick flera frilägen emot sig men höll tätt och räddade sitt lag från en ren överkörning.

Rögle vann skotten i perioden med 15-5!

– Skönt att komma in i det igen och att få in pucken även om det var lite av ett turmål. Vi måste åka mer skridsko och komma upp i deras tempo om vi ska kunna göra två mål i den sista perioden, konstaterade Max Görtz i den andra periodpausen.

Redhawks inledde sedan den tredje perioden bäst och skapade några riktigt fina kvitteringslägen, men fick inte in pucken och i stället kunde Rögle utöka sin ledning till 3-1 efter ungefär nio minuters spel. Den här gången var det Bryan Lerg som avslutade. Men vem stod för passningen om inte. . .Olle Liss.

Bara två minuter senare var rödhökarna åter, som många gånger tidigare under matchen, sent ute i försvarsarbetet och Rögle kunde göra 4-1 genom Ludvig Rensfeldt.

Kort senare var det dags igen. Friläge för Daniel Widing, rena rama straffläget i en tom Malmözon, och pang, 5-1 bakom en helt övergiven Jonas Gunnarsson. Och matchen var stendöd trots åtta minuter kvar att spela.

Redhawks fick ett äkta straffslag med knappa två minuter kvar och det förvaltade Johan Olofsson snyggt till 2-5. Men det var förstås alldeles för sent.

Före matchen kommunicerade Redhawks att klubben via sitt samarbete med Team Rynkeby – God Morgon Malmö samlat in hela 368 348 kronor till förmån för Barncancerfonden, pengar som oavkortat går vidare till forskningen för att förbättra för sjuka barn. Malmö Redhawks vill också gärna lyfta att klubbens Team 08 skänkt 10 000 kronor ur sin egen lagkassa.

×