Olle Liss (i mitten) jublade efter Rögles seger i säsongens sista Skånederby mot Malmö Redhawks. Foto: TT
Mer Röglejubel efter ett av fem mål av gästerna i Malmö arena. Foto: TT

Olle Liss succé fortsatte mot blekt Redhawks

MALMÖ Malmö Redhawks fastnade aldrig för Olle Liss storspel i Pantern. Det gjorde Rögle. I Skånderbyt tackade Liss för det förtroendet genom att göra ett mål och två assists när Rögle körde över rödhökarna med 5-2.

Tre matcher för Rögle. Sju poäng varav tre mål.
Succén har varit total för Panternstjärnan Olle Liss sedan han kom till Rögle härom veckan. Han vet dessutom inte ännu hur det känns att förlora i SHL, i de tre matcher han spelat har laget tagit full pott, nio poäng.
Efter Skånederbyt var han det givna villebrådet för mediakåren.
– Ja, det här är ju lite skillnad mot vad jag är van vid, sa Liss lite generat efter matchen.
– Det är en häftig känsla och jättekul med inramningen och så många Röglefans här i arenan.

Men Liss ville hellre prata om laget än om sig själv efter segern:
– Det är lätt att spela när hela laget drar åt samma håll och det var riktigt bra lagarbete av alla 22 spelare i 60 minuter. Detta var nog bästa matchen av laget sedan jag kom hit.

Fick du någonsin någon förfrågan från Redhawks?
– Nej, inte alls.

Var det då extra skönt att hänga dit ett mål mot dem här i dag?
– Äh, att göra mål inför 10 000 åskådare är häftigt nog, skrattade Olle Liss.
Han var inblandad redan i Rögles första mål, dryga nio minter in på den första perioden, med en assistpoäng.

Sedan sköt han ett chansskott från sargen som tog i huvudet på Jonas Gunnarsson i Redhawkskassen och trillade in i mål. . .0-2.
– Jag ville bara få pucken mot mål och hålla den högt, men jag såg först inte själv att det blev mål. Lite turligt var det ju.
I den andra perioden blev det aldrig något Röglemål trots att gästerna vann skotten med hela 15-5. I stället kunde Max Görtz reducera med en styrning till 1-2.

Men i den tredje perioden var det dags igen. Olle Liss spelade fram Bryan Lerg till 3-1 för Rögle och Malmö började se ut som ett slaget lag.
– Vi hade en bra chans till 2-2 i början av perioden, men deras målvakt gjorde en riktigt bra räddning på Rhett Rakhshanis skott. Kanske hade det sett annorlunda uit om vi fått en kvittering där, resonerade Redhawkstränaren Peter Andersson efter matchen.
I stället blev det rena rama defileringen för Rögle under resten av perioden.
4-1 gjorde Ludvig Rensfeldt och 5-1 satte Daniel Widing på ett rent friläge. Inte en spelare i Malmözonen och en helt övergiven Jonas Gunnarsson som var bäst i hemmalaget den här kvällen (Oscar Alsenfeldt sjuk) tvingades kapitulera efter att ha räddat otaliga frilägen.

Till sist fick Malmö reducera till 2-5 på straff genom Johan Olofsson med knappa två minuter kvar, ett tröstmål.
– Inget att hymla om. Rögle var bättre i dag, konstaterade Peter Andersson.
Max Görtz som varit borta fyra veckor på grund av skada var glad över att vara tillbaka och få göra mål, men inte med mycket mer. . .
– Trist att förlora. Vi bjöd på för mycket, särskilt frilägen. Vi spelade för svårt. Och vi hade svårt att få igenom skotten i dag, sa Görtz.

×