HK Malmö fick sin segersvit bruten

HANDBOLL Formstarka Hammarby såg till att bryta HK Malmös svit på fem raka segrar i Handbollsligan. Ett spelsuget ”Bajen” vann till slut med 31–26 (14–14).

Hemma i Eriksdalshallen på Södermalm är Hammarby IF ett erkänt svårslaget lag. Men de två senaste säsongerna har HK Malmö spelat oavgjort borta mot Bajen.
På måndagskvällen fick mandäremot flyga hem till Sturup i all hast utan någon poäng.

Binai Aziz erkände utan omsvep att HK Malmö inte riktigt hängde med i svängarna.
– De gör det riktigt bra. När Hammarby får till den här intensiteten inför sin hemmapublik är de svårslagna, sa Aziz inför C Mores kameror.
– De är disciplinerade bakåt, och så drar de ned tempot för oss i anfallsspelet. Det var tufft för oss i kväll, säger Aziz.
Hammarby spelar en snabb och oortodox handboll med platsbyten. De är luriga och svårlästa. Hemma har de dessutom sina sjungande supportrar som ett stort stöd.
– Det är bara att glömma den här matchen och ladda om, menar Aziz.

Fredrik Petersen var hundraprocentig i straffskyttet, och veteranen blev också målbäst totalt sett i HK Malmö med sina sju fullträffar. Kantliraren Jim Andersson var också lyckad i offensiven med fem mål.
När Hammarby drog ifrån i andra halvlek höll Patrik Fahlgren stor show. Han svarade för nio mål, innan han snöpligt nog åkte på ett rött kort. Men då ledde hans Bajen med 29–25, och hade segern som i en liten ask.

×