Bilden på de åtta myskankorna i Tjörnarp togs nyligen. Sedan förra helgen finns bara tre av ankorna kvar sedan en potentiell räv varit inne i trädgården. foto:privat

Sociala myskankor försvann spårlöst

tjörnarp Ankorna har stormtrivts i trädgården. Men förra helgen gjorde ägaren Jesper Björk Rengbrandt den tråkiga upptäckten att fem av hans åtta myskankor försvunnit.
– Det som är märkligt är att där inte fanns några spår av fjädrar, säger han.

För exakt ett år sedan berättade SkD om Höörsbons Torbjörn Lindfors indiska löpankor som försvann spårlöst från hans trädgård i Höör.
Exakt ett år senare har Tjörnarpsbon Jesper Björk Rengbrandt drabbats av ett liknande öde.

Förra helgen försvann fem av totalt åtta myskankor från hans trädgård nära Tjörnarpssjön. Trots ett intensivt letande har inte ankorna återfunnits.
– Det är inte första gången som djur försvinner från dess ägare. Jag vet att grannar drabbats, säger han.

Jesper Björk Rengbrandt tyckte först det var märkligt att det inte fanns några fjädrar eller andra spår från ankorna som är stora till växten. Därför skrev han ett inlägg om händelsen på facebook.
– Sen har jag förstått att det inte är helt ovanligt att fjädrar inte syns. Det troliga är att en räv eller mård tagit ankorna, säger han.

Myskankorna hade funnits i trädgården i ett år och har varit ett välkommet sällskap.
– De är trevliga. Vi släpper ut dem under dagarna och då tar de sig ner till bäcken. När jag går ner till ankorna kommer de gärna och hälsar på, säger Jesper Björk Rengbrandt.
– Jag har inte velat ha dem instängda. Att de skulle försvinna var inget jag hade förväntat mig. Samtidigt är det inte helt oväntat.

Två myskankor och en blekingeanka klarade sig undan och finns kvar på gården.
– Det var skönt att det i alla fall inte var en ensam anka som lämnades kvar. Nu blir det till att fixa några ankor till, säger Jesper Björk Rengbrandt.

Läs mer:

Dagens fråga

Brukar du åka tåg?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×