Strandberg frälste MFF

FOTBOLL Spelövertag och gott om klara chanser. Till slut kunde också Carlos Strandberg frälsa Malmö FF med en 1-0-chipp mot New England Revolution.

– Alltid skönt att göra mål, speciellt om laget vinner, sa Strandberg i en intervju på Kvällspostens nätupplaga efter att ha skjutit MFF till seger i Bradenton, Florida.
Drygt 56 minuter in på tillställningen snappade Fouad Bachirou upp bollen och passade vidare till Mattias Svanberg.
Carlos Strandberg tog sedan revansch för två tidigare missar och avslutade med en lyftning i nät.
– Jag fick en del lägen som jag egentligen skulle förvaltat bättre, och hade kunnat göra två, tre mål i dag, konstaterade han.
Efter matchens tuffa inledning, där New England Revolution var spelförande, tog Malmö FF över och vann välförtjänt.
MLS-laget hade dock chansen till kvittering i 80:e minuten då MFF-målvakten Fredrik Andersson tvingades parerera en halvvolley.
Tränaren Magnus Pehrsson kände sig nöjd med tredje raka segern och att laget fortfarande inte släppt in något mål 2018.
– Det var några satsningar från motståndarna. Klart att man är orolig för skaderisken men det kan vara bra att spela mot lag som är uppe i ansiktet på en och inte backar. Det gör att både spelare och ledare tänder till och det gav en känsla som var lik en tävlingsmatch, uttalade han sig på klubbens hemsida.
– Dessutom var det en oerhört spännande match för de unga spelarna. De mötte ett motstånd som i närkampsspelet var mycket bättre än vad de mött tidigare.
På torsdag spelar Malmö FF sin andra träningsmatch under lägret i Florida och för motståndet svarar DC United.

×