Patric Lindelöf, Hannes Wall, Joakim ”Jogge” Svensson, Johan Lindelöf och Markus Lindelöf. Foto: Privat

Nu ger Jogges ut egna låtar

Sjöbo ”Här och nu” heter samlings ep:n som danscoverbandet ”Jogges” har gett ut digitalt.
Bandets första egna låtar – men inte sista.

”Här och nu” är titelspåret. Den passar så klart bra eftersom det är just här och nu det händer, att bandet tar ett kliv i en ny riktning.

Sedan 20 januari finns det fyra egna låtar på Spotyfie och Youtube. ”Lövskogen 6” är en av dem, en rocklåt även om den går att dansa till.
– Vi träffades på hennes hemadress, där har vi bott sen dess, citerar Joakim ”Jogge” Svensson ur låten och skrattar. Folk gillar titeln och har alla möjliga förslag på vad den handlar om, säger han.
– Men det finns ingen gata som heter Lövskogen 6, däremot verkar det finnas en bostadsförening i norr som heter så, berättar han.
Det är bandledaren ”Jogge” som har skrivit text och musik tillsammans med Marcus Lindelöf, på de flesta av låtarna. Han fick blodad tand efter att ha släppt låten ”Reflexkomplex” 2014 bland sina vänner. Han skrev den i raseri för att att människor inte använder reflex som de borde. Det vet han som har jobbat som busschaufför i många år.
På uppmaning av en vän offentliggjordes låten och sedan blev den viral.

Ep:n innehåller fler dansvänliga låtar med drag åt pop eller rock. Och i byrålådan finns mer material som ska upp för bearbetning längre fram, för nya låtsläpp. Men livespelningar ska tryckas in i schemat också hos musikerna som försörjer sig som musiklärare eller jobbar med undervisning på annat sätt.

– Vi kan inte berätta så mycket om planerna för sommaren än, men vi ska spela offentligt är det tänkt, berättar ”Jogge”.
De vill hålla liv i kärnan till musiken, live-nerven, klangen och mötet med publiken.
Så det inte råkar bli som vid många av deras träningstillfällen.
– Vi har fullt upp med att fika kanelsnäckor, skojar ”Jogges”.

Dagens fråga

Har du bokat någon sommarresa?

Loading ... Loading ...