Lotta Grönvall är ny starta-eget-rådgivare för Staffanstorp, utsedd av Nyföretagarcentrum Öresund. På bilden tillsammans med likaså nya rådgivarna (fr v) Håkan Stenson, Trelleborg, Pierre Elzouki, arabisktalande rådgivare och Jens Rosberg, Hörby.
Lotta Grönvall ser fram mot att kunna hjälpa nyföretagare till en bra start.

Ny rådgivare vill ge företagare starthjälp

STAFFANSTORP-HJÄRUP Lotta Grönvall som driver familjeföretaget Hjärupsgården är ny starta-eget-rådgivare i Staffanstorps kommun.

– Jag vill dela med mig av de kunskaper jag själv fått genom att driva eget företag, säger hon.

– Många är oförberedda på vad det innebär att vara egen företagare när de startar. De har en jättebra tjänst att erbjuda men har kanske inte tänkt igenom sin budget, vilka vill man nå ut till och hur ska marknadsföringen ske? Det är många frågor och då finns jag där som en av många rådgivare att vända sig till, säger Lotta Grönvall.
Det är Nyföretagarcentrum Öresund som länge sökt efter rätt rådgivare i Staffanstorp och nu hittat henne.

– Plötsligt fanns flera duktiga kandidater att välja på, säger Anne A Marbrandt, vd och en av grundarna för Nyföretagarcentrum Öresund i en kommentar till utnämningen av Lotta Grönvall.
– Av dessa tror vi att Lotta har allra bäst förutsättningar att ge Staffanstorps invånare en god start på sitt företagande.
Lotta Grönvall startade eget företag 2014 och kom då i kontakt med Nyföretagarcentrum och fick god vägledning.
– I och med att jag får rollen som rådgivare kan man väl säga att cirkeln nu är sluten, menar hon.
Lotta Grönvall är ett välkänt ansikte i Staffanstorp och Hjärup. Hjärupsgården drevs som lantbruk av föräldrarna.

– När de slutade med detta och arrenderade ut marken uppstod frågan vad vi skulle göra med lokalerna och så föddes idén att hyra ut till olika företag. Vi driver Hjärupsgården i dag som ett familjeföretag.
– Vi har renoverat upp gårdslokalerna allteftersom och i dag har vi 30 företag som hyresgäster här. Företag som spänner över i stort sett allt, från vaggan till graven.

Här finns fotvård, tatuerare, butiker av olika slag, elcykelföretag och begravningsentreprenör med flera, säger Lotta Grönvall.
Själv har hon en bakgrund som fastighetsansvarig och kommunikatör hos Ericsson och driver i dag också ett eget företag, Axilon, som arbetar med arbetsplatsförändring.
Under åren i Hjärup och Staffanstorp har hon skaffat sig ett stort kontaktnät och känner många.
– Det har jag stor nytta av och hoppas nu kunna hjälpa andra, nya företagare att komma igång på ett bra sätt. Det finns ingen brist på personer som vill starta företag, tvärtom och det är roligt.

Kontakt med Lotta Grönvall kan man ta via Nyföretagarcentrum Öresunds hemsida och boka kostnadsfri rådgivning där.
– Vi är många rådgivare så man kan välja vem man vill.

Dagens fråga

Borde damfotbollen få mer fokus och resurser?

  • Ja (68%, 105 Röster)
  • Nej (32%, 49 Röster)

Antal röster: 154

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×