Nominerade till Årets sjöräddare

HÖLLVIKEN Frivilliga från sjöräddningens enhet i Falsterbokanalen är nominerade till Årets sjöräddare.

Det är Per Andersson, Putte Frid och Marcus Wallner från RS Falsterbokanalen som har nominerats för sin insats den 16 augusti då en seglare blev svårt brännskadad efter ett motorhaveri. Sjöräddarnas snabba insats och sjukvårdande kunskaper minimerade mannens skador.
Besättningen på Rescue 8-45 i Falsterbokanalen fick ett larm precis när den kommit hem från ett uppdrag. De vände i hamnen och kunde snart hitta segelbåten som larmat strax utanför Skanör.
En person ombord på segelbåten var svårt brännskadad i ansiktet och på armen. Detta efter att ha försökt åtgärda en motor som kokade.
– Som tur var hade vi två sjuksköterskor med oss i teamet. De är vana vid akuta olycksfall. Vi har övat mycket tillsammans och båda två är lugna oh extremt proffsiga i sjöräddarsammanhang berättar stationsansvarige Mats Ohlsson i ett pressmeddelande.
Den skadade fick första hjälpen och fördes till sjukhus. Därefter återvände besättningen till segelbåten som transporterades till Skanörs hamn.
De två seglare som var ombord var från Danmark och skickade ett tackbrev två dagar efter olyckan. Då mådde de efter omständigheterna väl.
Det är den här insatsen tillsammans med flera andra som nominerats till Årets sjöräddare. Vinnaren koras på en båtmässa i Stockholm den 2 mars.

Dagens fråga

Borde damfotbollen få mer fokus och resurser?

  • Ja (68%, 105 Röster)
  • Nej (32%, 49 Röster)

Antal röster: 154

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×