Foto: TT
Kammaråklagare Ola Lavie var nöjd med Tingsrättens häktningsbeslut.
MFF-spelarens advokat Jan-Anders Hybelius.

MFF-spelaren häktad med restriktioner

MALMÖ MFF-spelaren som sedan tidigare misstänks för sexuellt utnyttjande av barn häktades på fredagen på sannolika skäl för flera fall av väldtäkt mot barn.

De nya brott som MFF-spelaren nu misstänks för ska ha ägt rum under perioden mars 2016 till juli 2017 och det är samma offer som ska ha utsatts vid fem tillfällen.
– Jag är nöjd med att rätten delar min uppfattning, både vad gäller bevisen och rubriceringen, konstaterade kammaråklagare Ola Lavie efter häktningsförhandlingen.
Lavie hade även yrkat på restriktioner för spelaren och blev hörsammad av Tingsrätten.
– Det finns risk för att han påverkar vittnen och målsägande och så föreligger det flyktfara, förklarade åklagaren.

Vad gäller själva brottet nöjde sig Ola Lavie med att förklara att det när det gäller våldtäkt mot barn inte nödvändigtvis behöver innebära att det förekommit hot eller våld, utan att det räcker med en sexuell handling.
– Med hänsyn till målsägandens ålder vill jag inte säga mer än så. Men det står klart att de har haft kontakt, det har han också själv bekräftat.
Det brott som MFF-spelaren sedan tidigare misstänks för avhandlades inte i samband med den aktuella häktesförhandfingen.
– Nej och det har jag inte tittat närmare på i det här läget, men sedan tidigare har vi gått ut med att misstankarna i den delen har stärkts, förklarade Ola Lavie.

MFF-spelarens försvarsadvokat Jan-Anders Hybelius var delvis förvånad över Tingsrättens beslut:
– Något förvånad, ja med tanke på att den bevisning som lades fram inte var tillräcklig som jag ser det, den var väldigt tunn. Det handlar i princip om ord mot ord, konstaterade Hybelius.
– Min klient förnekar brott. De känner varandra, han och målsäganden, men de har inte haft någon sexuell kontakt.
– Vi kommer att överklaga häktningen.
Spelaren sitter tills vidare häktad i två veckor.
– Det återstår att se om det räcker. Vi jobbar på för att kunna var klara för åtal inom den tiden, men det kan bli två veckor till. Vi får se, förklarade kammaråklagare Ola Lavie.
MFF-spelaren har under den senaste tiden fått träna med laget igen efter en längre tids avstängning.
Under fredagen skrev klubben på sin hemsida:
”Malmö FF ser mycket allvarligt på anklagelserna som framförs och spelaren är fortsatt avstängd.”

×