För andra året arrangeras en konfirmationsgrupp med tema crossfit. Ungdomarna konfirmeras i juli i ­Korsbackakyrkan.foto: Stefan Persson/Arkiv
Lisa Borssén och Anna Rubin är det som kommer hålla i den konfirmationsgrupp som ska ha tema crossfit och konfirmeras i juli i Korsbackakyrkan.privat bild

Kombinerar Gud och crossfit

Kävlinge Kropp, själ och ande är temat och på schemat står crossfit.
För andra året anordnar Kävlinge församling crossfit-konfirmation.

”Var Jesus kanske ­lärjungarnas egen PT?” skriver Anna Rubin och Lisa Borssén i beskrivningen till den konfirmations­grupp med tema crossfit som de nu anordnar för ­andra gången. Under tre veckor i sommar kommer en grupp konfirmander träffas varje dag för att bland annat träna tillsammans.

– Det är både för nybörjare och dem som tränat förut, säger Anna Rubin och under­stryker att man inte behöver vara duktig för att delta.
– Det är jag och min kollega som kommer hålla i alla tränings­passen, men vi kommer också att samarbeta med andra aktörer. Under året som gått har det ­varit jättespännande!

Förutom tre veckor med dagsaktiviteter i form av träning, hälsotänk och konfirmand­undervisning, kommer kortare läger arrangeras. I juli planeras konfirmation­en äga rum i Korsbacka­kyrkan.
Med inriktningen hoppas man nå ut till ungdomar som annars inte hade konfirmerat sig.
– Vi kommer varva etiska frågor – konfirmandundervisning – med sporten och hälsan.

I detta nu jobbar Anna Rubin och hennes kollega med att värva ungdomar till konfirmandgruppen.
– Det finns fortfarande platser kvar. Förra året hade vi 14 konfirmander, säger kollegan Lisa Borssén och berättar att man inte behöver bo i Kävlinge för att delta – alla i årskurs åtta och nio är välkomna.

Dagens fråga

Borde damfotbollen få mer fokus och resurser?

  • Ja (68%, 105 Röster)
  • Nej (32%, 49 Röster)

Antal röster: 154

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×