Eva Nilsson driver Orebackens camping med sin man.Arkivbild

Arrendator vill se längre campingavtal

sjöbo I år ska ett nytt avtal om vem som ska arrendera Orebackens camping upphandlas. Nuvarande arrendatorerna vill helst se att avtalet blir längre än tidigare.
– Det har varit ett väldigt kort avtal och därför varit svårt att investera, säger Eva Nilsson.

Den sista december i år upphör det nuvarande avtalet mellan kommunen och arrendatorerna Eva och Mats Nilsson som skött Orebackens camping sedan 2014. I början av juni tror Ulrika Axelsson (C), ordförande i kultur-, tillväxt- och fritidsbeslutet, att ett beslut kan tas i utskottet om vem som ska arrendera campingen från och med 2019.
Utformningen av upphandlingen är dock inte klar ännu och arrendatorerna vill därför avvakta med att ge ett rakt svar om de vill fortsätta. Klart är i alla fall att arrendatorerna vill se ett längre avtal. Eva och Mats Nilsson har haft ett kontrakt på tre år som sedan förlängts ett år två gånger om med kommunen då båda parter har varit nöjda.
– Det har varit ett väldigt kort avtal och därför svårt att investera något på de åren vi har haft det för vi kanske inte får igen pengarna, säger Eva Nilsson.

Ni valde ändå att ta er an detta med tiden i åtanke.
– Jo, men annars hade vi inte kunnat få till något nytt avtal, säger Mats Nilsson som tycker att 8-10 år skulle vara en rimlig längd.

Kan ni tänka er att fortsätta om det blir samma längd igen?
– Det är möjligt, säger Eva Nilsson.
Investeringar har gjorts i bommar, nytt kortsystem till dörrar och nya köksmaskiner. För att ha en bättre chans att få tillbaka pengar på sina investeringar har paret även frågat kommunen om att köpa campingen och ta över den.

Svaret har dock blivit nej till försäljning. Ulrika Axelsson säger att det är viktigt för kommunen att fortsättningsvis förvalta.
– Campingen ingår i ett större område med tennisbanor, minigolfen, Orebadet och strövområdet och det skulle vara svårt att dela av campingen. Vi har trivts bra med att ha det så här. Vi vill veta vad som finns där, säljer vi så vet man inte vad den ägaren gör då.

I mars kommer kommunen bjuda in intresserade till att diskutera upphandlingen. Därefter startar själva upphandlingsprocessen.

Dagens fråga

Längtar du till nya (och sista) säsongen av Game of Thrones?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×