Foto: TT/Arkiv

”Sara” visade sig vara nätpedofil

LUND Genom att utge sig för att vara en ung tjej lyckades en 21-årig man från Lund komma över bilder på unga pojkar via mobilappen Kik.
Han döms nu till fängelse och skadestånd.

I domen som förkunnades av Lunds tingsrätt under onsdagen beskrivs hur den unga mannen via chattkonversationer lurat till sig bilder på unga pojkar.
Totalt figurerar sju pojkar i målet som kontaktats av 21-åringen. Samtliga är födda mellan 2002-2004, vilket innebär att de var i åldrarna 12-14 år under den aktuella tidsperioden.
Bevisningen har varit tydlig. I polisens genomgång av innehåll och chatthistorik från två beslagtagna mobiltelefoner har åklagaren kunnat styrka att den åtalade gjort sig skyldig till sexuellt övergrepp mot barn, utnyttjande av barn för sexuell posering samt sexuellt ofredande.

Via användarnamnet ”truefriendeverlife” utgav han sig för att vara en ung tjej med namnet Sara. 21-åringen skickade först bilder på en avklädd tjej till pojkarna för att övertyga dem om att det var just en ung tjej som stod bakom kontot.
Han har i chattkonversationerna tagit reda på deras ålder och fått dem att skicka material med sexuellt innehåll. I domen redogörs för att han bland annat skrivit ”är riktigt kåt, kan du hjälpa mig” och frågat om storleken på deras könsorgan.

För polisen började det hela med att 21-åringen hördes i ett annat ärende. I samband med det togs hans mobil i beslag. På den hittades 5000 chattmeddelanden innehållande både bilder och filmer. Samma Kik-konto kunde spåras till ytterligare en mobiltelefon som beslagtogs vid husrannsakan.
Några dagar innan domstolsförhandlingen skulle inledas erkände 21-åringen att han stod bakom Kik-kontot och utgett sig för att vara ”Sara”.

Han döms nu till fyra månaders fängelse och ska betala skadestånd till de utsatta pojkarna på totalt 57 000 kronor.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Längtar du till nya (och sista) säsongen av Game of Thrones?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×