Malmö Redhawks Andy Miele slår in sin straff bakom Örebros målvakt Eero Kilpeläinen. Foto: Björn Lindgren / TT

Redhawks straffade Örebro

ISHOCKEY Malmö Redhawks amerikan Andy Miele har haft en tung period. Men mot Örebro blev han segerhjälte genom att tråckla in 5–4-pucken i straffläggningen.

Det är några av doldisarna som har tvingats kliva fram som målskyttar hos Rödhökarna på sistone. Den amerikanska stjärnduon Andy Miele och Rhett Rhakshani har sett bleka ut om nosen och inte alls stått att känna igen. På torsdagen saknades också lagets poängbäste back, Nils Anderssom, som låg nedbäddad i sjuksängen.
På torsdagskvällen slog backen Tobias Ekberg, som började säsongen i IK Pantern, till direkt. Han inledde målskyttet för Redhawks i den första perioden.

Men efter ledningsmålet var det Örebro som tog över matchen.
– Vi började uselt. Vi är passiva och ängsliga, och de sköljer över oss. 1–2 efter en period kunde ha varit mer, säger en kritisk Martin Filander, den assisterande tränaren i Redhawks.
När närkingarna tilläts att göra 3-1 i mittenakten med en spelare mindre på isen, såg det riktigt dystert ut i hemmabåset.
– Sedan får vi ett billigt reduceringsmål, och det ger hela laget energi. Vi vaskar samtidigt om i kedjorna och växer in i matchen, menar Martin Filander.
Inom loppet av bara 46 sekunder var det kvitterat. Efter Matias Lasens mål, så styrde Axel Wemmenborn in 3-3-pucken. Hemmalirarna fick momentum.

4-3-målet i den sista perioden var en riktig läckerbit. Nichlas Hardt, fyramålsskytt senast mot Örebro, serverade pucken på silverfat till Johan Olofsson, som allt som oftast är distinkt framför kassen.
– Det känns som att vi har kontroll på det ända tills vi åker på en utvisning. Där går vi bort oss för enkelt i en spelvändning, menar Filander.
Det hela slutade med straffar efter 65 minuters effektivt spel. Johan Olofsson missade en straff på övertid, men han svarade sedan för ett viktigt mål i straffläggningen, innan Andy Miele avgjorde.
– Kul för Andy att få visa upp sin fina teknik, berömmer Filander.

Den amerikanske playmakern har annars det tungt just nu, och är en av anledningarna till att Redhawks inte levererar som man förväntar sig i power play. På de senaste 16 numerära överlägena hemma i arenan har det blivit ett enda mål. Mot Örebro släppte man till och med in en puck i den spelformen.
– Vi går back i både box play och power play, så där har vi förstås en hel del att jobba på, summerar Martin Filander.
Örebro är ett erkänt stark PP-lag, och har svarat för sju mål på sina senaste 18 numerära överlägen. Det är ofta där som hockeymatcher avgörs.

Något publiklag är däremot inte Örebro. Bara 4 884 biljetter var sålda till torsdagsmatchen. Det var den näst sämsta publiksiffran för säsongen. Den sämsta kom i höstas, 4 564 betalda platser. Motståndare även den gången var Örebro.
Nu väntar Karlskrona på bortais på lördag, innan det blir ett ett hett skånederby på måndag i Malmö arena mot Rögle BK, som på torsdagen vann hemma i Lindab arena med 4–3 mot Brynäs. Den förre Panternspelaren Olle Liss gjorde stor succé med två assist i debuten för Rögle.

×