Ska det bli ett nytt kulturstråk i Skurups tätort som kulturskolans chef Magnus Rydlöv önskar? Här S-politikerna Lena Axelsson, Magnus Alm, Inger Wennhall och Sylve Qvillberg som är inne på samma spår. Foto: Catharina Nilsson

Positiv inställning till nytt kulturhus

Skurup Sittande minoriteten är positiva till att bygga ett nytt kulturhus.
- Men det har inte funnits någon majoritet för det tidigare, säger Magnus Alm (S).

Skånskan berättade förra veckan att kulturskolans chef, Magnus Rydlöv, funderar mycket över möjligheten att utveckla kulturlivet i Skurup efter att nya skolan är byggd och det ska ske rockader av verksamheter.
Rydlöv sade i Skånskan att han har full respekt för att en ny skola behövde byggas först, men nu tycker han det är tid att bygga ett nytt kulturhus, en black box nära nya skolan i det bilfria området Skurup har centralt.
– Vi är positiva till att utveckla ett kulturcentrum intill Macklean, vi drev frågan i skol- och utbildningsberedningen men tidigare styre ville inte, säger kommunstyrelsens ordförande Magnus Alm (S).
– Det fanns inte heller majoritet för en lokal i anslutning till nya skolbygget, tillägger han.

Partiveteranen Inger Wennhall påpekar att det står i S-partiets program att de ska skapa ett kulturhus och Lena Axelsson, kommunfullmäktiges ordförande, konstaterar att det finns i kommunens egen vision för Skurup 2030.
– Det är positivt med engagerad personal och en sån lokal skulle först och främst användas till kulturella ändamål, men det finns många användningsområden för den typen av lokal, till exempel konferensen ”Smart Little Village” som arrangerades nyligen, säger Lena Axelsson.
För närvarande har serviceförvaltningen i uppdrag att se över hur området kring skolorna kan utveklas. Arbetet sker i samarbete med politiker av olika färg i kommunstyrelsens arbetsutskott samt samhällsbyggnadsberedningens presidium.
– Jag vill inte föregå det arbete som verksamheten har kommit fram till, tillägger Magnus Alm.

Dagens fråga

Brukar du äta falafel?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×