Torbjörn Lövendahl (S)

”M-kritik mot tv skjuter över målet”

STAFFANSTORP – Kommunstyrelsens ordförande byter fokus och skjuter över målet i sin kritik av debattprogrammet Opinion live.
Det anser Torbjörn Lövendahl (S) i Staffanstorp som menar att fokus i stället bör ligga på de barn som var placerade på ett vandrarhem som fått föreläggande för allvarliga brister.

– Samma dag som Opinion live sändes från Staffanstorp var barnfamiljen med två barn i åldern 7 månader och 2,5 år placerade sen ett par månader på vandrarhemmet i en ombyggd hästbox, med den allvarliga situation som där rådde, säger Torbjörn Lövendahl (S).
S har gjort en orosanmälan till socialtjänsten om förhållandena på boendet.
– Om denna barnfamilj fått medverka i sändningen i tv så bedömer vi att det hade varit besvärande för kommunens Moderata ledning. Att de inte talade engelska och därför inte kunde medverka kan inte undgå kritik, det hade varit lätt avhjälpt med tolk, menar Torbjörn Lövendahl.
Han har också kritik mot hur debattprogrammet lades upp, men inte samma som M.
– Vi delar uppfattningen att rätt ska vara rätt i ett tv-program som Opinion live. Även vi skulle kunna rikta kritik mot programmet i andra delar, men fokus bör ligga på barnen, säger han.
– Trots att miljö- och hälsoskyddsmyndigheten den 2 januari i år utfärdade ett mycket skarpt föreläggande mot vandrarhemmet ingrep inte ansvariga direkt. I stället väntade man fyra veckor innan sista familjen flyttades därifrån, vilket skedde i anslutning till att Opinion live skulle direktsända från Staffanstorp.
– De barnfamiljer, som nu är placerade på andra boenden, borde få en ursäkt av den Moderata kommunledningen för att de först placerades på det kritiserade vandarhemmet, säger Torbjörn Lövendahl.

Som SkD berättade i tisdags har kommunstyrelseordförande Christian Sonesson (M) i Staffanstorp riktat hård kritik mot Opinion live för att programmet lät en man som var placerad på vandrarhemmet av Malmö stad uttala sig i direktsändningen från Staffanstorp i torsdags.
Redaktionen för Opinion live har beklagat detta och bett om ursäkt för att man inte redovisade vilken kommun som gjort placeringen.
På onsdagen blev det också klart att Staffanstorp inte kommer att placera några nyanlända på det kritiserade vandrarhemmet i fortsättningen sedan ägaren överklagat det föreläggande som miljömyndigheten lagt med krav på omfattande åtgärder.

Dagens fråga

Följer du Idol på TV4?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×