Fängelse för återfall i rattfylleri

HÖÖR Mannen var berusad och körde i juli med sin bil på ett trafikljus i korsningen Industrigatan-Frostavallsvägen i Höör och körde sedan från platsen. Han döms nu till två månaders fängelse.

Mannen är i 55-årsåldern och saknar körkort. Han förekommer sex gånger i polisens belastningsregister. 2015 dömdes han för grovt rattfylleri till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan.

30 maj 2017 dömdes han återigen för grovt rattfylleri och grov olovlig körning och ting. Ännu en gång dömde Lunds tingsrätt honom till skyddstillsyn.
Bara ett par månader senare var det dags igen.
Julidagen i fjol körde han, enligt vad provresultaten senare visade, med 2.37 promille alkohol i blodet när han krockade.
Polisen beslagtog två flaskor brännvin som han hade i bilen.
Enligt ett yttrande från Kriminalvården var mannen, när han krockade, utskriven från behandling mot sitt alkoholmissbruk sedan en månad.
Efter krocken i juli skrevs han in på avgiftningen i Lund och beviljades i november en ny behandling av Höörs kommun.

Enligt föreståndaren på hemmet där han vårdades har han gjort framsteg och fått en ökad insikt och har en positiv utveckling.
Kriminalvården tycker att han kunde dömas till skyddstillsyn och frivårdspåföljd med möjlighet till att få ytterligare stöd för att hålla sig nykter.

Lunds tingsrätt tycker dock sig inte kunna undvika att döma mannen till fängelse den här gången.
Rätten hänvisar till hans höga alkoholhalt i blodet vid tillfället, och att han tidigare dömts för grovt rattfylleri vid flera tillfällen.
Han döms av Lunds tingsrätt återigen för grovt rattfylleri, grov olovlig körning samt för obehörigt avvikande från trafikolycksplats.

Dagens fråga

Brukar du åka tåg?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×