”Någon måste vara först med att säga det” skriver Christian Sonesson (M) som gav beskedet på sin Facebooksida.

Sonesson kritisk mot Opinion live

STAFFANSTORP Christian Sonesson (M) och kommunalråd i Staffanstorp är kritisk till SVT:s debattprogram Opinion live som direktsände från kommunen i torsdags.

STAFFANSTORP
Christian Sonesson (M) och kommunalråd i Staffanstorp är kritisk till SVT:s debattprogram Opinion live som direktsände från kommunen i torsdags.

Orsaken är att en av de nyanlända män som intervjuades om sin familjs placering på ett vandrarhem inte var placerad där av Staffanstorp utan av annan kommun.
Mannen var inte anvisad som nyanländ till Staffanstorps kommun utan till Malmö stad och Malmö hade haft mannen med familj placerad på boendet i flera månader.
– Det visste ledningen för tv-programmet – vilket jag fått bekräftat – men det nämndes inte.
– Nu fick Staffanstorp klä skott för detta i direktsänd tv, skriver Christian Sonesson på sin Facebook.
Han har varit i kontakt med programledningen för Opinion live och, enligt egen uppgift, blivit erbjuden en rättelse i kommande program men tycker ändå frågorna är många.
– När man nu upptäcker denna typ av grov felaktighet så undrar man hur vanligt är det med allvarliga fel inom SVT som aldrig uppmärksammas?
Christian Sonesson undrar också varför SVT bjöd in riksdagsledamoten Hillevi Larsson (S) att debattera Staffanstorps kommuns mottagande av nyanlända samtidigt som man medvetet inte nämnde att Malmö stad låg bakom just denna placering?

I en kommentar till SVT Nyheter Skåne säger redaktören för Opinion live, Eskil Lundgren, att det blev ett misstag och att man i programmet borde ha sagt att mannen som intervjuades kom från Malmö. Detta har SVT erbjudit sig att rätta. Eskil Lundgren förnekar däremot anklagelser om att SVT skulle vara vänstervinklat och vilja svartmåla en moderatledd kommun.
– Det stämmer inte, vi tar ingen politisk hänsyn, säger han till SVT Nyheter Skåne.
Som SkD tidigare berättat har Staffanstorps kommun haft andra familjer placerade på det aktuella vandrarhemmet men dessa har nu, enligt Christian Sonesson, fått andra boenden sedan vandrarhemmet fått föreläggande om åtgärder från miljö- och samhällsbyggnadsnämnden.
– Staffanstorps kommun har i dag inte längre någon placerad på detta boende eftersom verksamheten inte levde upp till skälig boendestandard, skriver Christian Sonesson.

Dagens fråga

Brukar du åka tåg?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×