Rolf Andrén har precis slagit sig ner i tandläkarstolen och väntar på att bli undersökt av tandläkaren Ahmed Ramadan och tandsköterskan Renata Bircc. Han bor i Lund numera men har fortsatt att gå till tandläkaren i Bara.
Klinikchef Helene Krook och kliniksamordnare Louise Sandström berättar för Ingrid Johnsson att folktandvården ska flytta till nya lokaler. Nästa besök för hennes del blir
De nya lokalerna har inte börjat byggas än men ska stå klara i slutet av året.
Tandhygienisterna Haidar Nabi Hamad och Desirée Adolfsson ser också fram emot de nya lokalerna. Äldsta kunden är mer än 95 år gammal och uppmanas precis som många andra att inte slarva med mellanrumsborstningen.

Dags att flytta efter 43 år

BARA Längst in i den öde korridoren i centrumbyggnaden huserar folktandvården sedan 1975. Snart startar byggandet av nya lokaler.
Många som flyttat från både Bara och Klågerup fortsätter att gå hit.

– Ibland blir vi själv förvånade över att folk hittar hit nu när halva centrumbyggnaden är riven, berättar klinikchef Helene Krook och kliniksamordnare Louise Sandström. En del frågar om vi verkligen finns kvar här och det gör vi ett tag till.
– Givetvis ser vi mycket fram emot de nya lokalerna där vi också får flera behandlingsrum och helt ny inredning och övrig utrustning. Många vet inte om att vi ska flytta men det berättar vi för alla som kommer hit.

Folktandvården Skåne har haft olika namn sedan den flyttade in i de här lokalerna i Bara.
Numera samarbetar kliniken med Folktandvården Videdal i Malmö. Helene Krook är klinikchef för båda.
– Med tanke på hur länge vi varit här så är lokalerna välhållna, fortsätter de båda. Våra yngsta besökare är i ettårsåldern och vi har många som är över 90 år också.
– En del är nyinflyttade. Andra har gått här sedan de var små och kommer hit nu med sina barn. Det är en härlig blandning av olika åldrar här, fortsätter de båda.
Utanför pågår byggandet av nya lägenheter vid Torggatan. Folktandvårdens eget nybygge har inte startat än men snart. Nya lokaler ska byggas av Volito fastigheter där det tidigare fanns en Icabutik.
– Om planen håller ska det bli inflyttning i november. Det är jätteroligt att folktandvården satsar på kliniken och nya lokaler i Bara.
– Baraborna blir bara fler och fler. Vi ligger nära Malmö. Vi utökar våra öppettider, satsar på drop in, har allmän- och specialistkompetens, jobbar hälsofrämjande och vill förebygga och vara tillgängliga för våra kunder, tillägger Helene Krook.
På enheten arbetar 10-12 personer bestående av klinikchef, kliniksamordnare, tandläkare, tandhygienist, tandsköterska och receptionist. De nya lokalerna får sex behandlingsrum vilket är ett mer än idag.
Rolf Andrén från Lund har precis slagit sig ner i ett behandlingsrum. Han väntar på att bli omhändertagen av tandläkare Ahmed Ramadan och tandsköterskan Renata Bircc.
– Jag har bott i Klågerup innan men fortsatt att gå här, berättar Rolf Andrén. Det är säkert 20 år sedan jag flyttade därifrån men jag har alltid trivts så bra här.
Rolf Andrén arbetar i Malmö och tycker att det blir enkelt att gå till tandläkaren i Bara.
I receptionen står Ingrid Johnsson och ska betala för sitt besök. Även hon har bott i Klågerup, flyttat till Malmö men behållit tandvården i Bara.
– Jag trivs jättebra här och det finns ingen anledning för mig att byta, berättar hon.
Nästa planerade besök för henne blir i de nya lokalerna. Om allt går enligt planerna blir det invigning i november.

Dagens fråga

Har du drabbats av E6:ans avstängning?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×