Mikaela Mässing väljer att spela i H65 även säsongen 2018-2019.Foto: Martin Trobäck/arkiv

Skyttedrottningen stannar i H65 Höör

HANDBOLL Hon hade gott om anbud att bli proffs i utlandet.
Men Mikaela Mässing nobbade samtliga och spelar i H65 Höör även säsongen 2018-2019.
– Man vill ogärna lämna något av det bästa som finns, säger skyttedrottningen.

Med ett av SHE:s främsta skott är Mässing etablerad som en fruktad skytt på hög nivå.
Hon leder H65:s interna skytteliga, ligger femma i seriens MEP-liga och har dessutom kommit starkt tillbaka efter en korsbandsskada.
Nu står det klart att den Mölndalsfostrade 23-åringen väljer att fortsätta sin satsning i Höör.
– Förklaringen är att jag trivs så bra i laget. Jag trivs med träningen och inte minst fysträningen, konstaterar Mikaela Mässing i ett pressmeddelande från klubben.
– H65 samarbetar med Jonas Carlström i Kristianstad och det betyder väldigt mycket. Speciellt för mig personligen som med detta upplägg får instruktioner på exakt vad jag ska göra. Jag älskar att få schema och struktur i träningen – det bästa som hänt mig.
– Sedan är Ola Månsson en fantastiskt bra tränare som får både mig och hela laget att utvecklas. Så när han bestämde sig för att satsa vidare kändes det naturligt att stanna kvar.

Hon erkänner sedan utan omsvep att alternativet hade varit en flytt utomlands.
– Det fanns flera alternativ utan att jag för den sakens skull vill nämna klubbarna. Men man vill ogärna lämna något av det bästa som finns, även om jag alltid drömt om att en dag bli handbollsproffs.
– Jag har inte bråttom någonstans och tror dessutom att jag behöver ett år till här för att utvecklas ännu mer och vara fullt redo.

23-åringen berättar att det finns några klubbar som känns extra lockande, men att det också är andra värden som spelar in.
– Framför allt skulle jag vilja bo i ett land med annat och varmare klimat, säger Mikaela Mässing.

Sportresultat

Sport i dag