Överförmyndaren i Hörby kommun, Lars-Göran Ritmer. Foto: Jonas Karlsson

Lars-Göran Ritmer frågande till påhoppen

HÖRBY Lars-Göran Ritmer tillbakavisar anklagelserna från kommunalrådet, och backar inte från sina uttalanden.
– Jag framförde en åsikt i tidningen, och jag har fortfarande samma åsikt. Det har jag förklarat för Susanne Meijer, säger Ritmer.

Det var Skånska Dagbladet som i veckan kontaktade Lars-Göran Ritmer och bad honom att ge sin syn på den planerade omorganisationen av överförmyndarnas verksamhet i Hörby och Höör. Att det skulle bli sådan uppståndelse kring publiceringen hade han inte väntat sig.

Läs mer: Kommunalråd läxade upp överförmyndare

– Jag kan bli förvånad över att Susanne Meijer ser det som en partsinlaga. Jag uttalade mig som överförmyndare och inte som politiker. Jag svarade bara på frågorna, säger han.
– Det är ingen partsinlaga och jag kan inte heller se det som att jag skapar oro genom uttalandena.
Tjänsten som överförmyndare är en politisk tillsättning – även om uppdraget i sig inte har något med partipolitik att göra. Lars-Göran Ritmer är med i Moderaterna, och enligt Susanne Meijer blandar han ihop sina roller genom att torgföra sina åsikter om överförmyndarna i tidningen.
Lars-Göran Ritmer har svårt att förstå kritiken.
– Jag har inte varit nedlåtande mot Meijer, eller kränkande varken mot henne eller någon annan. Jag har inte sagt något jag ångrar.

Läs mer: ”De svaga i samhället är de stora förlorarna”

– Jag har bara framfört en åsikt om vad jag tycker är det bästa för överförmyndaren och för kommuninvånarna i Hörby. Det har jag rätt att göra. Det är det som är det fria ordet. Jag tycker att det är tråkigt att hon ser det som något konstigt, säger han.

Dagens fråga

Har du tagit årets sista dopp i havet?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×