Efter att 47-åringen blivit påkörd slog han så hårt i i 84-åringens bil att det blev stora buckor i motorhuven. Foto: Polisen

Körde på museibesökare

Malmö En pensionerad handlare åtalas för att ha kört på en man, som inte ville flytta på sig på Bron över vallgraven till Malmuhus slott. Den påkörde åtalas för att ha slagit den då 82-årige mannen i ansiktet, trots att inget vittne sett slaget.

Det var vid lunchtid i augusti 2016 som två familjer med barn gick på bron över vallgraven till Malmöhus slott.
Den i dag 47-årige mannen berättar i förhör att familjen hade besök från utlandet och ville visa besökarna ett museum i Malmö. Det var därför de befann sig på bron.
Då kom den då 82-årige mannen körande bakom dem.

Enligt ett vittne som sommarjobbade på museet kom bilen körande i 25-30 kilometer i timmen, trots att bron är hastighetsbegränsad till 5 kilometer i timmen. Föraren tutade på familjen.
Vittnet fick se att 47-årigen blev arg och hörde honom säga till den äldre föraren att ta det lugnt. Föraren ska ha haft vindrutan nerrullad och gjorde gester mot 47-åringen.

Plötsligt gasade föraren till och körde på 47-åringens knä och underben.
Den påkörde svarade med att börja slå på motorhuven, som enligt polisens bilder blev väldigt bucklig. 47-åringen gick åt sidan och fortsatte slå mot bilens sida medan föraren körde in på borggården. Det blev plåtskador på förarsidan av bilen.

Föraren parkerade utanför museet och gick ur bilen.
De två männen började gräla med varandra. Den museianställde och ytterligare någon person försökte hålla tillbaka 84-åringen medan 47-åringen hölls tillbaka av sin utländske vän. Polis tillkallades.
47-åringen hävdar att föraren ska ha skrikit ”flytta på er för helvete” medan 84-årigen hävdar att han sagt ett artigt ”var snäll och flytta på er” när han kom körande på bron.
Föraren menade i förhör i november 2017 att han inte kört på 47-åringen, som börjat slå på hans bil oprovocerat. Han hävdar också att han mottagit ett slag från 47-åringen så att fyra framtänder i nederkäken fick bytas ut.
Han berättade att han kört högst 20 kilometer i timmen över bron. En månad senare ringde han polisen och ändrade sin version. Han hävdade nu att han bara kört i 5 kilometer i timmen över bron.
Den 47-årige mannen vill nu ha fem miljoner i skadestånd för psykiskt lidande. Den pensionerade handlaren har av utredningen att döma en viss förmögenhet.

Den 84-årige mannen vill ha ersättning för misshandeln och skadorna på bilen.
Det rör sig om 15 938,25 för tänderna som fått ersättas samt 3 050 i självrisk för reparation av bilskadorna.
Av förundersökningen att döma finns det inget vittne som sett att handlaren fick ett slag mot ansiktet. Någon polisuppgift om tandskador finns inte från 2016.
47-åringen säger att han inte fick någon träff.

Dagens fråga

Borde damfotbollen få mer fokus och resurser?

  • Ja (68%, 105 Röster)
  • Nej (32%, 49 Röster)

Antal röster: 154

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×