Delaktig i mordförsök fick tolv års fängelse

Malmö Den 26-årige körde offret i en målvaktsbil till en avtalad plats. Efter att han lämnat bilen sköts offret av medkumpaner där en skottsäker väst räddade mannens liv. Nu döms 26-åringen till tolv års fängelse för medhjälp till mordförsök.

Det var den 29 mars förra året som en 25-årig man besköts av två män medan han satt i en bil på Dansörgatan i Lindeborg.
Minst sju skott avlossades. Flera träffade mannen, som överlevde då han bar skottsäker väst.
Vilka som sköt mannen har ännu ej kunnat klarläggas, men allt tyder på att skjutningen var en del i en konflikt som rör gängkriminella verksamma inom narkotikahandeln. 25-åringens bror hade två veckor tidigare skjutits ihjäl på Kronetorpsgatan.

Ytterligare en bror dödades i mitten av januari i år på Per Albin Hanssons väg.
Nu har tingsrätten i Malmö dömt en 26-årig man till tolv års fängelse för medhjälp till mordförsök och narkotikabrott. Ytterligare en 26-åring som stått åtalad för medhjälp till mordförsök frias, men döms till en månads fängelse för narkotikabrott och hot mot tjänsteman.

Två veckor före mordförsöket köpte 26-åringen en bil. Hans medåtalade kamrat var med vid bilköpet. Bilen skrevs på en bilmålvakt.
Det 25-åriga offret var vän med 26-åringen. Samma dag som 25-åringens bror begravdes ska 26-åringen ha ringt och erbjudit sig att köra 25-åringen till hans hemliga bostad i Arlöv.
25-åringen blev förvånad att mannen kom i ny bil, då han brukade köra två andra bilar. Han instruerades att ta på sig handskar innan han satte sig i bilen.

Istället för att bli körd till Arlöv förklarade 26-åringen att han skulle sälja lite narkotika först.
När de stannade på Dansörgatan reagerade han då 26-åringen slog av motorn och tog bilnyckeln innan han lämnade bilen med orden.
– Två minuter bror, sa 26-åringen utan att titta offret i ögonen.
När 26-åringen försvunnit från platsen anlände de två gärningsmännen. Efter att ha blivit skjuten kunde 25-åringen själv larma ambulans.
Tingsrätten konstaterar att det är ställt utom all rimlig tvivel att 26-åringen stämt träff med och transporterat 25-åringen till Dansörgatan i syfte att denne skulle skjutas ihjäl av andra personer. Tingsrätten finner den andra 26-åringens uppgifter som vaga och knapphändiga, men att det saknas bevisning att han deltagit i skjutningen.

Dagens fråga

Borde damfotbollen få mer fokus och resurser?

  • Ja (68%, 105 Röster)
  • Nej (32%, 49 Röster)

Antal röster: 154

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×