– Låten Hjälte är öppen för olika tolkningar och texten är väldigt personlig, säger Christoffer Zaar, 26 år, som till vardags jobbar som ungdomskulturhandledare på Ungdomens hus i Ystad. Foto: Jari Markkanen
Christoffer Zaar.

Christoffer Zaar släpper personlig låt om hjältar

ystad Christoffer Zaar har gjort en liveinspelning av sin senaste låt Hjälte. Den släpps nu exklusivt på Facebook och Youtube.
– Den handlar först och främst om mina hjältar genom åren, säger han.

Christoffer Zaar tar emot Skånska Dagbladet på Ungdomens hus där han som ungdomskulturhandledare kan förena sitt intresse för musik med jobbet. Han ansvarar för musik, film och marknadsföring.
– Jag tycker att det kul att jobba för ungdomar och att inspirera dem att skapa, säger Christoffer Zaar.

Han berättar att han har växt upp med maskerade hjältar och att han till slut upptäckte att de riktiga hjältarna finns i vardagen och att det är dem som han behöver.
– Låten är öppet för olika tolkningar och texten är väldigt personlig. Den handlar om min brors bortgång och hur det formade mig och mina hjältar av i dag, förklarar han.
Christoffer Zaar jobbar numera mycket med sin profil. Han vill visa mer av sig själv i sin musik och vem han är bakom den, bland annat genom att sätta mer fokus på sin artistsida på Facebook med exklusiva släpp.
Liveinspelningen av Hjälte gjorde han i samarbete med Tiny Malme Sessions bakom kamera och ljud på Tambourine Studios i Malmö.
– The Cardigans har spelat in där, så det var häftigt att komma dit med bandet. Jag har fått mycket positiv respons på låten.

Christoffer Zaar anser att det är befriande att det är svårt att placera hans musik i ett fack.
– Det är skönt att jag kan röra mig överallt med min musik, allt från episkt till poppigt. Låten Hjälte är mer soulig hiphop, som jag byggde upp tillsammans med bandet.
– Känslorna kring låtarna är viktigt för mig. Jag älskar filmmusik. Jag jobbar mycket med att ha rätt ackord till rätt textrad för då fångar jag känslan bättre, förklarar Christoffer Zaar.
Hans musikband bildades för två år sedan och består av medlemmarna Anders Dahllöf, akustisk gitarr och sång, Rasmus Ahlm, trummor, Jimmy Lindström, elgitarr, Johannes Langvik, bas och Marie Nilsson, kör. De är från Ystad bortsett för körsångaren som bor i Malmö.
Christoffers Zaar står främst för sång men kan också spela gitarr och piano.
– Jag tar aldrig för givet lyxen att bli kompad och att folk ska gilla min musik, så jag njuter varje gång vi står på scen och när vi skapar något tillsammans.

Hans musikaliska liv började i föräldrahemmet. Pappa har sjungit i ett 40-tal år i blues- och rockband, mamma sjunger och spelar gitarr och munspel och familjen uppträder tillsammans under namnet Family Zaar på olika evenemang.
Men det var på det sista året på Rytmus musikergymnasium som ”det blixtrade till”, som han uttrycker det.
– Då hände det något med mig, det upptäckte att det faktiskt kul på riktigt att spela.
Bakom sig har Christoffer Zaar flera utgivna låtar, nu senast musikvideon Episkt och Vad hände? Båda spelades in på Glendisc studio i Ystad med Dick Örnå som producent. Han samarbetar med Örnå sedan tio år tillbaka.
Christoffer Zaar har hela tiden flera blivande låtar på gång. Han vill inte stressa fram dem, utan det ska kännas helt rätt att släppa dem.
– Den första versen till Hjälte skrev jag för tio år sedan. Därefter blev det refrängen och till sist musiken, säger han.

Han avslöjar att nästa låt kommer att vara mer syntpop med samma text- och melodispråk som tidigare men med en annorlunda ljudbild.
– Jag har som mål att skriva bra låtar. Det är det som ska vara fokus. Jag vill ta mig fram i branschen på mitt sätt och så länge jag fortsätter att skriva låtar och göra live som jag gjorde med Hjälte kommer det att bli ett forum för mig.

Dagens fråga

Har du drabbats av E6:ans avstängning?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×