– Vi började förra veckan med dans, som jag ska utveckla, säger Lisen Nilsson (till höger), här med Emma Blomberg och Christoffer Zaar. Foto: Jari Markkanen

Ungdomens hus satsar på teman

ystad Ungdomens hus ska i fortsättningen vara mer baserat på olika teman.
– Det som kommer i februari ska gälla hela månaden, säger Christoffer Zaar.

Som ungdomskulturhandledare har Christoffer Zaar ansvaret för tre populära teman på Ungdomens hus: musik, film och spel. Han arbetar också med marknadsföring.
Uppgiften att utvecklar musikverksamheten för ungdomar passar honom perfekt, för han skapar själv musik som han släpper på Spotify och på Youtube.

– Jag hjälper ungdomarna att spela in musik. Det är kul att se när de brinner för det. Några lägger ut musiken på Youtube, så vi tar också upp hur de skyddar upphovsrätten genom Stim.
Han har märkt av att intresset för att skapa musik har ökar i kommunen. Musikstudion var fullbokad i tisdags.

Christoffer Zaar ansvarar också för filmverksamheten där ungdomar lär sig att skapa film.
– Det här året ska vi utveckla filmklubben. Vi ska göra filmbesök och det blir mycket diskussion om film.
– Nästa steg blir utbildning i marknadsföring, men den kan även tillämpas i filmområdet. Vi har haft kontakt med Pixel Skånes filmfestival. De har varit här och berättat om kortfilm, berättar Christoffer Zaar.
Förra veckan startade Ungdomens hus åter mötesplatserna för ungdomar i mellanstadiet i Ystad UG Sövestad, Köpingebro, Löderup och Svarte.
– Vi har ett stort åldersspann, men vår målgrupp är ungdomar från högstadiet och gymnasiet mellan 13 och 19 år, och på onsdagskvällarna har vi ungdomar i åldrarna 20 till 25 år.

Ungdomens hus håller öppet alla dagar, men har ändrat öppettiderna så att de passar besökarna bättre.
Personal jobbar med Instagram, appen Ungdomens hus Ystad, men mest med Facebook för att ha kontakt med ungdomarna och förmedla information.
Ungdomens hus program för sportlovet kommer att ha en brett utbud av aktiviteter, bland annat dans, basket, fotboll, biobesök och kurs i gitarr och matlagning.
– Vi har målet att bli Sveriges bästa fritidsgård, säger Christoffer Zaar.

Dagens fråga

Brukar du äta falafel?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×