Någon fyllde dörrlåset till affären med superlim. Ett sabotage som blev en dyr historia för butiken. Foto: SIMON MELANDER

Cykelaffär fick dörrlåset saboterat

STAFFANSTORP När ägaren till Åkarp/Staffanstorps cykelaffär i onsdags morse i förra veckan försökte öppna butiksdörren var det totalstopp.
Någon hade fyllt hela låset med superlim.

– Min chef fick ringa en låssmed som hade jour och det var knappt att han fick upp låset, berättar Simon Melander som är anställd i cykelaffären.

Hela historien med låsbyte, nya säkerhetsåtgärder, jourlåssmed med mera kostar affären närmare 25 000 kronor.
– Helt onödiga pengar som måste komma någonstans ifrån.
Nu efterlyser butiken upplysningar från eventuella vittnen som kan ha sett någon hålla på vid butikens dörr under natten till onsdagen den 17 januari.
– Både vi och polisen är intresserade av alla upplysningar. Affären ligger centralt i Staffanstorp och eftersom jag själv bor i närheten vet jag att många hundägare brukar röra sig häromkring även sent på kvällarna. Kanske att någon lagt märke till något. Tyvärr vet vi ju inte exakt vid vilken tidpunkt det hände, men alla upplysningar är välkomna, säger Simon Melander.
Ett vittne ska ha sett någon röra sig kring affären men fler upplysningar behövs.

Sabotaget att fylla dörrlåset med superlim fick stora konsekvenser för affären.
– Låssmeden fick kapa upp hela låset. Sen har vi bytt lås vilket är kostsamt eftersom vi har speciallås, säger Simon Melander.
Affären har nu också ordnat så att dörrlåset inte kan nås och även ordnat med videoövervakning.
– Vi har annars en av de säkraste butikerna i Staffanstorp med galler, säkerhetsdörrar och krossäkert glas, säger Simon Melander.
– Tjuvar vet att det inte är lönt försöka ta sig in här.

Dagens fråga

Längtar du till nya (och sista) säsongen av Game of Thrones?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×