Slog, ströp och bet frun – slapp fängelse

Landskrona Mannen slog, ströp och bet hustrun efter ett gräl – men han förnekar bestämt att han gav henne en spark i ryggen och att han hotade att döda henne om hon kontaktade polisen.
Nu har han dömts för misshandel och olaga hot – men friats från misstanken om övergrepp i rättssak.

Det var när hustrun vägrade dela säng med sin berusade man som ett timmeslångt bråk drog igång.
Kvinnan har berättat hur mannen gav sig på henne, slog henne med knytnävarna, sparkade på henne, bet henne i armen och tog stryptag på henne till dess att hon kräktes av andnöd.
Hon säger också i förhör att han hotade att slå ihjäl henne om hon inte slutade skrika och att han skulle döda henne om hon kontaktade polisen.

Mannen bekräftar kvinnans historia i stora delar – men säger dock att han varken sparkat eller hotat kvinnan. Han säger dock att han tappade kontrollen och slog hårt, men att han bara använde öppen hand.
Tingsrätten menar att det inte är sannolikt att de blåmärken och skador som kvinnan hade, är orsakade av slag med öppen hand. Man menar vidare att det är bevisat att mannen gjort sig skyldig till både misshandel och olaga hot.
Däremot menar man att hans hot om att döda kvinnan om hon kontaktade polis – det vill säga åtalspunkten övergrepp i rättssak – inte går att belägga. Han frias därför på den punkten.

Mannen är, trots sin ringa ålder på 20 år, dömd flera gånger tidigare, bland annat för misshandel.
Han döms nu till skyddstillsyn och ska dessutom genomgå en behandling för misshandlande män och göra regelbundna drogkontroller under ett halvår.
Hade straffet dömts ut som fängelse hade det blivit sju månader.
En nämndeman anmälde skiljaktig mening. Han menade att den utdragna misshandeln borde gett fängelse. Om särskild hänsyn skulle ges på grund av mannens ålder så skulle fem månader fängelse dömts ut, menar han.

Dagens fråga

Har du tagit årets sista dopp i havet?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×