Hörte Brygga drivs av Martin Sjöstrand och Emma Andersson Sjöstrand. Arkivbild

Hörtekrögare öppnar nytt i Malmö

Hörte Prisbelönade Hörte Brygga planerar öppna en ost- och vinbar kombinerat med lanthandel i centrala Malmö. I början av sommaren kan den öppnas.

Hörte Brygga har blivit en populär destination för gourmander och tidigare utsetts till ”Årets värt en resa” av White Guide.
Nu riktar Martin Sjöstrand och Emma Andersson Sjöstrand, som driver restaurangen, blickarna mot Malmö, där de planerar öppna en ost- och vinbar centralt. Dessutom får den en mindre lanthandel.

– Två av våra absolut största passioner är ost och vin och vi har länge funderat på hur vi ska kunna jobba mer aktivt med ost och ge vinet en större plats, säger Martin Sjöstrand.
I höstas förklarade paret att deras lanthandel inte skulle få en fortsättning i Hörte och att paret funderade på att öppna något i Malmö. Då hörde flera fastighetsägare av sig och
valet föll på Tegelgårdsgatan där även Michelinkrogen Vollmers finns.
– Det är ett roligt område i Malmö där det händer mycket grejer, säger Martin Sjöstrand och nämner även bland annat Bastard och Bord 13.

Namnet på restaurangen är ännu inte klart men det står mellan Teroir och Julie. En omröstning pågår på restaurangens Facebooksida.
– Jag tänker att det kanske blir som med ett barn. Inte förrän barnet är fött vet man vad det ska heta.

Den 1 april får paret tillgång till lokalen och de hoppas kunna öppna i början av sommaren det här året.
– Vi tar på oss byggbyxorna och kör på som galningar så hoppas vi att vi hinner, säger Martin Sjöstrand.

Dagens fråga

Borde damfotbollen få mer fokus och resurser?

  • Ja (68%, 105 Röster)
  • Nej (32%, 49 Röster)

Antal röster: 154

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×