Skådespelaren Wallis Grahn är död

Skådespelaren Wallis Grahn har gått bort, 72 år gammal. Hon var bland annat känd för sina roller i Rederiet och Wallander och genom sina många år på teatern.

”Skådespelerskan Wallis Grahn har gått bort. Wallis gick på Scenskolan i Malmö 1967-1970 och arbetade under många år på Malmö Stadsteater. Vila i frid kära Wallis.” skriver Malmö Stadsteater på sin Facebooksida.

Wallis Grahn föddes i Stockholm och hade en lång karriär inom teater, tv och film. Hon gjorde bland annat rollen som Gerd i 90-talsserien ”Rederiet”, samt i filmerna ”Den enfaldige mördaren”, ”Morrhår och ärtor” och ”Mannen som log”.

Skådespelaren och regissören Lotta Ramel skriver på sin Facebooksida: ”Så mycket kul arbete vi gjort, så mycket du lärt mig, så mycket vi skrattat. Sån underbar skådespelerska och kollega.”

Rollsättaren och regissören Maria Bolme skriver: ”Wallis Grahn gick bort i torsdags – en av våra stora skådespelare som ofta betonade sin arbetarklassbakgrund som fundamental för hennes skådespeleri. Tacksam för att ha rollsatt, regisserat och arbetat med henne i allt från Pippi Långstrump, Wallander, Lasse-Maja och inte minst som Eva & Adams fröken, även kallad ”Giraffen””

Mellan 1980 och 2005 arbetade Wallis Grahn som skådespelerska på Malmö stadsteater.