HK Malmö värvar ny norsk målvakt

HANDBOLL I veckan stod det klart att Kristian Sæverås lämnar målvaktsposten efter den här säsongen för spel i danska Ålborg. Hans ersättare blir kollegan i det norska u-landslaget, Robin Paulsen Haug.

Det är i ett pressmeddelande på söndagskvällen som HK Malmö avslöjar nyheten. Robin fyller 20 år i september, och spelar i topplaget i norska andraligan St Hallvard.
HK Malmötränaren Stian Tönnesen är synnerligen nöjd med värvningen av sin landsman. Tönnesen säger så här i pressmeddelandet:
– Robin är en stor och fysiskt stark målvakt som jag är säker på kommer utvecklas mycket hos oss med Dan (Beutler) vid sin sida. Han har stor potential och kommer passa bra in i vårt spel.
Kontraktet löper över två år, och Robin Paulsen Haug ansluter efter sommaruppehållet, där spel med det norska u-landslaget väntar.

HK Malmö passar även på att värva en skåning. Från HIF Karlskrona plockar klubben in Hampus Olsson på högerkanten. 23-åringen har den här säsongen, så här långt, gjort 91 mål i Handbollsligan. Han har IFK Trelleborg som moderklubb. Kontraktet med HK Malmö är skrivet på två år.
– Hampus är en spännande spelare med mycket spring i benen. Han är bra i läget och alls inte oäven att användas som högernia om så skulle behövas. Med Hampus i laget får vi en härlig konkurrens på högersex och ett riktigt vasst par ihop med Jim (Andersson), säger Stian Tönnesen.

HK Malmö avslöjar samtidigt att man har förlängt kontraktet med just Jim Andersson i ytterligare en säsong.
En spelare som har lovordats under säsongen är försvarsresen Kassem Awad. Nyligen har han undertecknat ett treårskontrakt med HK Malmö.
– Jag är väldigt nöjd och tillfreds med hur truppen börjar se ut inför nästa säsong, säger HK Malmös ordförande Jörgen Rasmusson.
– Vi är inte färdiga ännu, utan vi ska ha in någon eller några spelare till i vår ambition att på sikt nå hela vägen.
– Både Robin och Hampus är två riktigt intressanta spelare, som jag välkomnar till HK Malmö, och kontraktsförlängningarna med Jim och Kassem är ett bra kvitto på att våra spelare trivs i klubben, avslutar Jörgen Rasmussen.

Dagens fråga

Ska du rösta i EU-valet?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev