Jan Zielinski (S).

S bryter samarbetet i Svalövs koalition

Svalöv Nu är det ett faktum – styret spricker i Svalöv. Det beskedet lämnade, inte helt oväntat, Socialdemokraterna efter torsdagskvällens medlemsmöte.

Direkt efter mötet informerades samarbetspartierna Moderaterna och Liberalerna.
– Efter att vi i styrelsen informerat medlemmarna om alla turer så var det ett enigt möte som ställde sig bakom beslutet om att avbryta samarbetet, säger Arbetarkommunens ordförande Anders Svärd.

På mötet tillsattes en förhandlingsgrupp som har till uppgift att sondera terrängen och söka samarbeten för en ny koalition. I första hand är det Centern man vänder blickarna mot – men även Vänsterpartiet, Feministiskt Initiativ och Miljöpartiet finns med som möjliga partners för att få en majoritet i fullmäktige.
Eftersom Birgitta Jönsson har meddelat att hon avsäger sig uppdraget som gruppledare och ordförande i kommunstyrelsen från den 1 februari valde medlemsmötet hennes efterträdare.
Valet föll på Jan Zielinski, som ingår i Arbetarkommunens styrelse och även sitter i bildningsnämnden.
– Det känns jättebra och jag är mycket hedrad över att få medlemmarnas förtroende, säger han.

Som ny socialdemokratisk gruppledare i kommunfullmäktige valdes Claes Hallberg, som alltså efterträder Karl-Erik Kruse. Hallberg blir således Socialdemokraternas kandidat till ordförandeposten i fullmäktige.

Dagens fråga

Tror du Sverige får en ny regering före årsskiftet?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×