Polisen söker fler vittnen till dåden

MALMÖ Det finns en del vittnen till skottlossningarna mot två olika lägenheter natten till fredagen.
Men polisen hoppas nu att få in fler uppgifter från personer som kan ha sett något i anslutning till dåden.

Det gäller inte bara iakttagelser av människor som rört sig till fots i området.

– Vi behöver också ha in uppgifter kring eventuella bilar, mopeder och cyklar. Och även iakttagelser en stund innan eller efter dåden är av stort intresse, säger Nils Norling, presstalesman vid polisen i Malmö.
Det finns, enligt polisen, inga misstankar om att en ny serieskytt kan ligga bakom. Istället bedöms att det handlar om någon form av uppgörelse och att grovt kriminella ligger bakom.
Som Skånska Dagbladet tidigare berättat har polisen sedan tre år tillbaka särskilt fokus på cirka 200 grovt kriminella i Malmö.

Det är personer som ständigt kontrolleras av polisen. Och som misstänks ligga bakom ett stort antal brott.
– Om man ser till de 200 grovt kriminella finns där inte bara misstankar om att de ligger bakom flera skjutningar och andra brott. Ofta är det också de som själva blir utsatta när olika konflikter blossar upp, säger Nils Norling.

Men ofta vill offren i de här fallen däremot inte berätta så mycket om vad som har hänt. Och polisen misstänker att det finns ett stort mörkertal där vissa händelser aldrig har anmälts.
Enligt polismästare Stefan Sintéus har antalet konflikter mellan de kriminella under de tre åren minskat från ett tiotal till cirka fyra eller fem som pågår idag i Malmö.
Men det är däremot fortfarande 200 personer med på fokuslistan.

Polisen hade på fredagen ännu ingen gripen eller misstänkt för skjutningarna.
Men det har hållits flera förhör med vittnen, gjorts teknisk undersökning och knackats dörr. Dessutom kontrolleras nu telefontrafik och eventuella övervakningskameror.

Läs mer:

Dagens fråga

Tror du Sverige får en ny regering före årsskiftet?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×