Jannike Wiberg tar en säsong till i H65 Höör. Foto: Martin Trobäck

Wiberg förlänger med H65 Höör

HÖÖR Ett glatt besked kom un der torsdagen till att H65 Höörs fans: Jannike Wiberg, 30, fortsätter med handbollen minst en säsong till.

– Det är ett beslut jag tagit i samråd med familjen – främst baserat på att jag fortfarande tycker att det är så kul att spela handboll, sägerWiberg.
Våren 2014 slutade Jannike Wiberg med handbollen. Hon hade varit med och fört H65 Höör från division två till elitserietoppen och blev slutsekundshjältinna när klubben vann Challenge Cup i Paris. Tillsammans med äkta maken Patrik fick hon sonen Elias och handbollen fick stå åt sidan – ett litet tag.

Comebacken skedde sommaren 2015 och sedan dess har Wiberg blivit bättre och bättre.
I maj 2017 vann hon SM-guld med H65 och valde att satsa vidare ytterligare ett år.
Nu toppar hon SHE:s målvaktsliga med en räddningsprocent på 46 i genomsnitt – och ligger dessutom på 20:e plats i SHE:s assistliga.
Huruvida det skulle bli ytterligare en säsong i H65 Höör har varit oklart. Fram tills nu.

Jannike Wiberg har nämligen lämnat klartecken för spel även säsongen 18/19.
– Det är ett beslut jag tagit i samråd med familjen – främst baserat på att jag fortfarande tycker att det är så kul att spela handboll.
– Idag kombinerar jag familj, arbete och handboll och det fungerar utmärkt. Jag gillar det livet och har stöttning av hela familjen.
Känner du dig själv bättre än någonsin?
– Ja, kanske det? Men vi har också ett väldigt starkt lag där alla spelare är bra på att göra varandra bra.
– Jag ser väldigt mycket fram mot ytterligare en säsong, men just nu är det svårt att inte tänka på allt som händer under våren med SM-slutspel och Europacupspel, säger Wiberg.