Platsen intill Kävlingeån spärrades av och teknisk undersökning har gjorts. En man som sitter anhållen greps på platsen. Foto: Johan Nilsson / TT

Anhållen hörs om misstänkt mord i ån

KÄVLINGE Den man i 50-årsåldern som sitter anhållen misstänkt för mord eller dråp på en jämnårig man vid Kävlingeån ska höras på onsdagskvällen.

– Mannen befann sig på platsen och greps tämligen snabbt. Han är anhållen och skäligen misstänkt för mord alternativ dråp vilket är den lägre misstankegraden, säger Håkan Rode, inspektör och utredare grova brott hos polisen i Lund.

Det var sent på tisdagseftermiddagen som larm om en drunkning kom in till polisen.
– En man låg i vattnet nära bryggan i Kävlingeån och polispatrullen försökte dra upp honom. En ambulans, som av en händelse passerade, vinkades in och med gemensamma krafter fick man upp mannen och satte in livräddande åtgärder under färden till sjukhus.
Där avled mannen ändå under kvällen.
På plats vid ån fanns också den nu misstänkte mannen som greps tämligen snabbt.
Varför polisen fattade misstankar mot honom vill Håkan Rode inte gå in på.
– Det finns naturligtvis skäl som gjorde polisen misstänksam. Det finns också en koppling mellan den anhållne och den avlidne, men vi lämnar inga detaljer än.

De båda männen är ungefär i samma ålder.
Den misstänkte mannen var inte nykter när han greps och har hittills bara förhörts kort och delgetts misstanke. Han har också fått en offentlig försvarare.
– Han ska höras närmare i kväll, onsdag, och vi inväntar också resultat från obduktionen för att kunna fastställa dödsorsaken hos den avlidne mannen.

Hade han skador?
– Inget som pekar på vad som skett, säger Håkan Rode.
Polisens tekniska undersökningar fortsatte också på onsdagen.
Händelsen inträffade på en plats vid Kävlingeån där en brygga byggts ganska nyligen.
Området används för rekreation och promenader men i tisdags kväll var vädret uselt med regn och blåst.
– Den avlidne mannen låg i vattnet nära bryggan. Vissa iakttagelser har gjorts i samband med händelsen här i tisdags men vad det är behåller vi för oss själva än så länge, säger Håkan Rode.

Läs mer:

Dagens fråga

Kommer du att uppmärksamma Världstoalettdagen?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×