Vellinge inför trygghetsvärdar

VELLINGE Nu inför även Vellinge kommun trygghetsvärdar. Fem personer ska anställas och verksamheten kommer att startas upp successivt under våren.

Moderaterna meddelar i ett pressmeddelande att även om Vellinge tillhör de tryggaste kommunerna i landet kan man aldrig slå sig till ro.
För att förstärka det brottsförebyggande arbetet inför Moderaterna nu trygghetsvärdar i kommunen.
– Trygghetsvärdar införs för ökad närvaro i samhället och de ska tillsammans med medborgare, företag, organisationer och polis utveckla det trygghetsskapande och brottsförebyggande arbetet.
Målet med trygghetsvärdar i kommunen är ökad samverkan och är ett effektivt sätt att tillsammans skapa trygghetsskapande och brottsförebyggande åtgärder, skriver Carina Wutzler i ett pressmeddelande.
– Trygghetsvärdarnas uppdrag blir även att utveckla samverkan och dialog med polisen. Trygghetsvärdarna ska inte ersätta polisen utan vi kommer fortsätta kräva ökad närvaro och leverans från polisen.
Att kontrollera kommunens fastigheter kan även ingå i arbetsuppgifterna. Förutom att vara synliga på offentliga platser ska de kunna förflytta sig och förlägga arbetet till strategiskt utvalda platser.
Satsningen i Vellinge beräknas när den är fullt utbyggd att kosta 2,9 miljoner kronor per år.
Ett liknande system finns redan i Svedala kommun. Staffanstorps kommun beslutade förra året att anställa ordningsvakter.

Dagens fråga

Brukar du åka tåg?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×