Joel Eriksson. Foto: Mattias Persson/Motorsport Publication
Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication.

Lyckat elbilstest för Joel Eriksson i Marocko

MOTORSPORT
Joel Eriksson genomförde den gångna helgen sitt första test i det expansiva elbilsmästerskapet Formel E.
– Det har varit ett bra test, väldigt intressant och lärorikt, säger han.

Testet ägde rum på Circuit Moulay El Hassan i Marrakesh, Marocko, under söndagen.
Joel Eriksson var en av 20 förare speciellt utvalda till det så kallade rookietestet, där mästerskapets tio team fick chansen att utvärdera vardera två potentiella framtidsnamn.
Tomelillaföraren körde dagen till ära för den brittiske superentreprenören Sir Richard Bransons stall DS Virgin Racing.

Joel Eriksson kom trea i det första av dagens två pass, där han var bara två tiondelar bakom den listtoppande Paul di Resta, Storbritannien. Britten har ett hyfsat CV med 59 Formel 1-starter och en meriterande DTM-titel.
De snabbaste tiderna sattes under eftermiddagen. 19-årige Joel Eriksson såg länge ut att gå mot en topp tre-tid, men efter ett misstag i sista kurvan på sista varvet fick han nöja sig med en niondeplats.

Schweizaren Nico Müller avslutade dagen med testets snabbaste tid, 1.4 sekunder före Joel Eriksson, som trots sin miss bara hade några tiondelar upp till en andra plats.
– Formel E är verkligen något helt annat än det jag är van vid, men väldigt kul, tycker Joel Eriksson i ett pressmeddelande efter sin lyckade testkörning.
– Det gäller att tänka på ett annat sätt och köra så fort som möjligt samtidigt som man hushåller med energin, och det är inte enkelt.
– Det var synd att jag missade lite i sista kurvan på mitt sista varv, men det var bara ett test och tiderna i sig är inte avgörande.
– Jag är nöjd med det jag gjort och vi ser att farten finns där, säger Eriksson.

×