Mötet i augusti var välbesökt och nu är det dags för ett nytt.

Dags för nytt möte om Klågerup

KLÅGERUP Klågerupsinitiativet går vidare med ett nytt möte. I slutet av månaden arrangeras även ett möte för fastighetsägare och företagare i Svedala.

I slutet av augusti samlades närmare 100 personer på Tejarps gård. Måndagen den 22 januari är det dags för ett nytt möte i Klågerup och då kommer också en del satsningar att presenteras.
Sedan tidigare är det klart att det byggs en ny gång- och cykelväg vid ett stråk nära Malmövägen. Det finns även andra förslag på hur man ska gå vidare men vilka de är vill Svedala kommun inte avslöja.
– Vi vill att de som är på mötet ska få första tjing till våra förslag, berättar Thomas Carlsson som är närings- och turismutvecklare i Svedala kommun.
– Initiativet är ett jättebra exempel på hur bra det kan bli när invånarna får vara med och komma med förslag.
På mötet i höstas samtalade de närvarande i mindre grupper och fick lämna synpunkter och komma med förslag på förbättringar.
Mötet den 22 januari börjar kl 18 och intresserade måste föranmäla sig. Det riktar sig till både boende och föreningar.
Svedala kommun kommer även att samla ägarna till kommersiella fastigheter och företagare i Svedala till en gemensam träff. Det mötet äger rum den 29 januari.

– Här har vi en tanke om att knyta samman tätorten med industriområdena på ett bättre och mera lockande sätt. Avstånden i Svedala är små och det ska inte behöva finnas ett externt område som känns som ett industriområde, fortsätter Thomas Carlsson.
Frågor om hur centrum kan bli mera attraktivt, vilka service som ska finnas och trender och framtid kommer också att belysas på mötet som äger rum i Naverlönnsalen.

Dagens fråga

Tror du Sverige får en ny regering före årsskiftet?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×