En ung man hittades skjuten vid Per Albin Hanssons väg i Malmö. Foto: TT Foto: Foto Johan Nilsson / TT
En man har hittats skjuten vid Per Albin Hanssons väg i Malmö. Polisen larmades om en skottlossning och hittade då en person med misstänkta skottskador. Foto: TT Foto: Foto Johan Nilsson / TT
Foto Johan Nilsson / TT
Foto Johan Nilsson / TT
Foto Johan Nilsson / TT

21-åring skjuten till döds

Malmö En ung man sköts med flera skott på Per Albin Hanssons väg under söndagskvällen. Han överlevde inte natten.
Den skjutne ska tidigare ha varit inblandad i den uppmärksammade butikskapningen i centrum i höstas.

Det var strax efter halv tio på söndagskvällen som polisen larmades om skottlossningen på Per Albin Hanssons väg. När man kom till platsen hittades en skottskadad man liggande på marken utomhus, utanför en livsmedelsbutik.
– Man satte genast in hjärt- och lungräddning och sedan fördes han med ambulans till sjukhus, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid polisens ledningscentral.

Polisen spärrade av brottsplatsen och såväl kriminaltekniker som utredare från polisens grupp för grova brott och vapenhundar kallades till platsen.
– Vi har också satt in extra polisövervakning på sjukhusets akutmottagning för att höja säkerheten där, sa Fredrik Bratt under kvällen.

Enligt vittnesuppgifter som Skånskan tagit del av så har man hört sju till åtta skott avlossas och sett två personer springa från platsen in i det närbelägna radhusområdet. Polisen ska också ha spärrat av delar av det området.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska den skjutne mannen ha klivit ur en taxi när han sköts med flera skott mot såväl huvud som kropp. Detta är dock något som Fredrik Bratt varken kan bekräfta eller dementera.
– Jag kommenterar inte de uppgifterna, säger han.

Polisen har inlett utredningsåtgärder, bland annat genom att börja samla in vittnen. Polisen är intresserade att höra personer som varit på platsen timmarna innan och efter dådet, som kanske har uppgifter om fordon eller personer som rört sig i området.

Strax efter klockan 01.00 avled den skjutne mannen på sjukhus. Han är känd av polisen sedan tidigare.

Ingen är ännu gripen i ärendet. I dagsläget vill polisen inte säga om det rör sig om en eller flera gärningsmän.

Enligt uppgifter till Sydsvenskan så ska mannen vara en av tre bröder, som samtliga blivit beskjutna det senaste året. Mellanbrodern dog i en skottlossning på Kronetorpsgatan i mars, men den äldste brodern överlevde en attack på Dansörgatan i april tack vare sin skottsäkra väst.

Den skjutne 21-åringen befann sig i ett bostadsområde där lägenheterna vetter ut mot gatan och därmed ska det finnas många potentiella vittnen till dådet.

– Jag såg mördarna springa runt huset och fly på en moped, säger ett vittne till Sydsvenskan.

Den döde 21-åringen satt i höstas frihetsberövad för inblandning i den så kallade butikskapningen där fyra män tog över en livsmedelsbutik i centrala Malmö.

Enligt ägaren hade männen hotat honom för att få ut stora penningsummor. När ägaren var borta passade männen på att ta över butiken och personalen blev utkörd. De fyra misstänkta männen nekade till att ha varit inblandade i någon utpressningshistoria mot ägaren. Och strax därefter lades utredningen ner.

– Det var ett väldigt ovanligt ärende om grov utpressning, men det gick inte att bevisa att någon hade begått brott, säger åklagare Annika Lindahl till tidningen.

Läs mer:

Dagens fråga

Längtar du till nya (och sista) säsongen av Game of Thrones?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×